Imar affı ne zaman bitiyor 2020?

İçindekiler:

  1. Imar affı ne zaman bitiyor 2020?
  2. Imar affı ne zaman bitiyor Son Dakika?
  3. Imar affı orman arazilerini kapsıyor mu?
  4. Imar barışı 2020 ne zamana kadar uzatıldı?
  5. Orman içine ev yapılır mı?
  6. Imar affı hangi tarihte çıktı?

Imar affı ne zaman bitiyor 2020?

İmar affının ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İmar affına başvuru yapanlar, bedelin en az yüzde 25'ini 31 Temmuz'a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek....

Imar affı ne zaman bitiyor Son Dakika?

SON DAKİKA HABERİ: 30 Haziran'da sona eren 'İmar Barışı'nda ödeme tarihi Aralık ayı sonuna kadar uzatıldı. Ödemeler için taksit hakkı getirilirken, başvuruların 15 Haziran 2019 tarihine kadar yapılmış olması gerekecek.

Imar affı orman arazilerini kapsıyor mu?

3194 sayılı İmar Kanunu'nun geçici 16. maddesinde, sit alanı, kıyı, orman ve mera gibi özel kanunlara tabi olan alanlarda bulunan yapıların imar barışından faydalanamayacağına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

Imar barışı 2020 ne zamana kadar uzatıldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşların yoğun talebi üzerine, mağduriyet yaşanmaması için İmar Barışı başvurularının 15 Haziran, ödeme süresinin ise 30 Haziran 2019'a uzatıldığını açıkladı.

Orman içine ev yapılır mı?

Ormanda yapılaşma Kanunun 52 nci maddesi kapsamında şehir, kasaba, köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerlerdeki hususi orman alanlarında; Kanunun 17 nci maddesine göre izin alınmak ve yatay alanın yüzde altısını (yüzde 6) geçmemek şartıyla onaylı imar planlarına uygun inşaat yapılabilir.

Imar affı hangi tarihte çıktı?

Daha önceki yıllarda gecekondu olgusunu düzenlemek için çıkarılan yasalar ve bazı yasalarda yer alan özel hükümlerde imar afları gerçekleştirilmiştir. Kamuoyunun meclise yansıyan baskısı ile 1948 yılında Hasan Saka hükümeti gecekondu affı ile ilgili ilk yasayı çıkarmıştır.