Slayt gösterisi nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Slayt gösterisi nasıl hazırlanır?
  2. Yatırım projeleri nelerdir?
  3. Uygulama projesi ne demek?
  4. Statik proje ne demektir?
  5. Statik proje ne işe yarar?
  6. Statik hesap ne demek?
  7. Statik rapor ne demek?
  8. Statik rapor nasıl alınır?
  9. Bina teknik raporu nasıl alınır?
  10. Bina sağlam raporu nereden alınır?
  11. Binanın ve çevresinin sağlık yönünden uygun olduğuna ilişkin rapor nereden alınır?

Slayt gösterisi nasıl hazırlanır?

Bir slayt gösterisi hazırlamak için ilk olarak Powerpoint sayfasını açın. Daha sonra karşınıza gelen ekranda "Ekle" menüsüne tıklayıp "yeni slayt" seçeneğine gidin. Daha sonra yukarıda yer alan "Tasarım" sekmesinden istenilen tasarımı seçin.

Yatırım projeleri nelerdir?

Yatırım Projesi: Belli faaliyetleri en az maliyetle gerçekleştirmek ve bu faaliyetler sonucunda yaratılan kapasiteden en fazla faydayı sağlamak amacıyla yapılan bir plandır. Proje geliştirme süreci veya yatırım planlaması genel olarak; 1.

Uygulama projesi ne demek?

Mimarlık, mühendislik gibi sektörlerdeki projelerin amacı yapılacak olan yapının, planlanan gibi olmasını sağlamaktır. Bu sebeple uygulama projesi yapılır. Uygulama projesi yapılacak uygulamaların, en ince ayrıntısına kadar görebilmek için çizilir. Tatbikat projesi olarak da ifade edilir.

Statik proje ne demektir?

Statik Proje; Mimari projeye uygun olarak, inşaat mühendisleri tarafından hazırlanan, ölçekleri yapının büyüklüğüne ve özelliğine göre belirlenen, betonarme, yığma, çelik ve benzeri yapıların türlerine göre taşıyıcı sistemlerini gösteren, bodrum kat dâhil tüm kat planları, çatı planları, bunların kesitleri, detayları ...

Statik proje ne işe yarar?

Statik proje, binanın tüm yapı elemanlarının hesaba katılarak bir krokisinin çıkarılmasıdır. Malzemelerin ağırlığı, dayanıklılığı ve ölçüleri de hesaba katılarak oluşturulacak yapının genel statik proje çizimi yapılır. Burada amaç, sapma payını en aza indirerek inşa edilecek yapıyı henüz tamamlanmadan görebilmektir.

Statik hesap ne demek?

Statik çizimin uygulanabilmesi için en mühim ismim statik hesaplama diyebiliriz. Bu hesaplama, binanın sabit ve dinamik yüklere karşı direncinin hesaplandığı andır. Bina yapımındaki maliyeti de statik proje bedeli de bu adımda belli olur.

Statik rapor ne demek?

İşyeri Ruhsatı ve Teknik Rapor (Statik Rapor, Deprem Risk Raporu, Deprem Dayanıklılık-Sağlamlılık Raporu ve Değerlendirme Raporu) ilgili mevcut yapının kullanım durumunu dikkate alınarak yapının faaliyet alanına uygun olup olmadığı yapının bakanlıkların veya belediyenin yönetmelik ve şartlarını taşıyıp taşımadığını ...

Statik rapor nasıl alınır?

Statik rapor için bu raporu veren kurumlarla görüşmeniz gerekmektedir. İstenilen ücreti ödemeniz halinde inşaat şirketinin yapının kontrol ve denetlenme aşamasına başlaması söz konusu olacaktır. Yapının durumuna göre depreme dayanıklılık seviyesi tespit edilecektir. Ardından, statik rapor hazırlanacaktır.

Bina teknik raporu nasıl alınır?

Teknik rapor almak isteyenlerin yalnızca bu alanda hizmet veren inşaat şirketlerine veya danışmanlık firmalarına başvurması gerekmektedir. Teknik rapor hazırlatmak isteyenlerin bu konuda tecrübesi bulunan BİZLER gibi inşaat mühendislerinin bulunduğu inşaat şirketlerini tercih etmesi gerekmektedir.

Bina sağlam raporu nereden alınır?

Binaya deprem dayanıklılık raporu almak için Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmî kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak gerekiyor. Belediye tarafından gönderilen teknik elemanlar gözle bir inceleme yapar, ağır hasar tespit ederse tahliye kararı verir.

Binanın ve çevresinin sağlık yönünden uygun olduğuna ilişkin rapor nereden alınır?

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği EK-I sayfasında yer alan "Binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik rapor" maddesini karşılamak için SİM belgesi sahibi uzmanlık alanı yapı olan inşaat mühendisleri veya mühendislik firmalarına başvurmanız gerekmektedir.