Bağ-Kur prim borcunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur prim borcunu nasıl öğrenebilirim?
  2. Bağ-Kur Sorgulama nasil yapilir?
  3. E Devlet Bağ-Kur Sorgulama Nasıl Yapılır?
  4. Bağkur Prim ne kadar 2021?
  5. Bağ-Kur ne zaman tahakkuk eder?
  6. Sigorta ve Bağkur belgesi nasıl alınır?
  7. 4b prim ne kadar 2021?
  8. 2021 Bağ-Kur primi indirimli ne demek?
  9. Bağ-Kur prim ödemesi ne zaman biter?

Bağ-Kur prim borcunu nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle E Devlet Kapısı'na giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4B borç durumu' yazmalısınız. Açılan seçeneklerden ilgili olanı bulup tıklamalısınız. Açılan 4B borç durumu sayfasında prim borçları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Bağ-Kur Sorgulama nasil yapilir?

numaranız ve e devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. – Sosyal Güvenlik Kurumu, – Ortak (4a/4b/4c Hizmetler) menüsünün altında yer alan Normal – Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim menüsünü tıklayın. – Açılan ekranda BAĞ-KUR'dan emeklilik şartlarınızı hesaplamak için 4B'yi seçerek sorgula butonuna basmanız gerekir.

E Devlet Bağ-Kur Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer e devlet üzerinden sorgulama yapacaksanız siteye giriş yaptıktan sonra Kimliğimi Şimdi Doğrula kısmına tıklamalısınız. Daha sonra da e devlet şifresi butonunu tıklayıp T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi sisteme girerek Bağkur Borç Sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Bağkur Prim ne kadar 2021?

Yeni asgari ücrete göre Bağ-Kur sigortalılarının 2021'de ödeyeceği aylık prim tutarı en az 1.235 lira oldu. Bu tutar, beyan edilecek kazanç tutarına göre 9.257 liraya ulaşabilecek.

Bağ-Kur ne zaman tahakkuk eder?

Her ayın prim borcunu sonraki ayın sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Yani sonraki ayın sonuna kadar bu borç cari borç olarak ödenir. Sonraki ayın sonundan yani son ödeme tarihinden sonra ödenmesi halinde ise bağ-kur 4b geçmiş dönem menüsünden ödenir.

Sigorta ve Bağkur belgesi nasıl alınır?

https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi bağlantı adresi üzerinden, Bağkur hizmet dökümü sorgulama sayfası açılmalıdır. E-devlet sistemine bağlı olan Bağkur hizmet dökümü sorgulama sayfasında “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır. E-devlet giriş sisteminde, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi talep edilmektedir.

4b prim ne kadar 2021?

2021 yılı kapsamında 4b çalışanlarının primleri, Asgari ücret üzerinden indirimli sigorta primleri: 1055,36 TL olarak hesaplanmıştır. Asgari ücret üzerinden indirimsiz sigorta primleri: 1234,25 TL olarak hesaplanmıştır.

2021 Bağ-Kur primi indirimli ne demek?

2021 BAĞ-KUR primi ödemesi 2021 yılında 1234,25 TL'dir. 2021 BAĞ-KUR primi indirimli olarak 1055,36 TL miktarında ödenecektir. BAĞ-KUR primi oranı yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır.

Bağ-Kur prim ödemesi ne zaman biter?

BAĞ-KUR PRİM BORÇLARI SİLİNEBİLECEK tarihine kadar ödemeleri halinde durdurulan hizmet süreleri ihya edilecek” şeklinde konuştu.