K1 Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. K1 Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?
  2. K Belgesi ödemesi nasıl yapılır?
  3. K belgesi süresi ne kadar?
  4. Şirket araçlarına K Belgesi nasıl alınır?
  5. K1 belgesi hangi kurumdan alınır?
  6. K belgesi yenileme ücreti ne kadar?
  7. Aracımı sattım k belgesi ne olacak?
  8. K1 belgesi almak için kaç ton?
  9. 2021 K1 Belgesi ne kadar?
  10. K 1 yetki belgesi nasıl alınır?
  11. K yetki belgesi nereden alınır?

K1 Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.

K Belgesi ödemesi nasıl yapılır?

NOT : K2 belge sahibi firmalar, sadece kendi adına kayıt ve tescil edilmiş özmal taşıtları taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler. K türü belgelerinin ücretleri T.C. Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankasına size özel olarak verilecek ödeme numaranız ile birlikte yatırılmaktadır.

K belgesi süresi ne kadar?

K Belgesi süresi 5 yıldır. Süre dolmadan 270 gün kala yapılan yenilemede belge ücretinin % gün kala %25 indirim uygulanır. . K1 Belgesine Şirketlerde Kuruluşunda Yurt içi Yük taşıma ibaresi yazmalı. Ödenmiş sermayesi 10.000,00 TL olmalı ve araçlarının Toplam Tonajı 50 ton ve üzeri olmalıdır.

Şirket araçlarına K Belgesi nasıl alınır?

Şirketler için ise, sadece tek bir K belgesi almak yeterli olur. K Belgesi Nasıl Alınır? Ulaştırma Bakanlığı tarafından takip ve koordine edilen işlemler e-devlet üzerinden alınabilir. Bu sayede bu belgenin alınması çok daha kolay ve pratik bir hale geldi.

K1 belgesi hangi kurumdan alınır?

K belgeleri Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden , Ulaştırma Bölge Müdürlüğü bulunmayan il ya da ilçeler de ise Ticaret Odalarından alınabilir .

K belgesi yenileme ücreti ne kadar?

K1 Yetki Belgesi Ücreti :16.547.TL. – % 5 Yenileme Ücreti : 827.TL. – K1* Yetki Belgesi Ücreti : 4.136TL. – % 5 Yenileme Ücreti : 206.TL. Odamız tarafından Hizmet Bedeli Olarak Belge Ücreti : 113.TL.

Aracımı sattım k belgesi ne olacak?

K belgesi olan firmalar ya da şahıslar, araçlarını sattıktan sonra 90 gün içerisinde düşüm yaptırmak, yeni araç aldıklarında derhal belge kaydını yaptırmak zorundadırlar. Yeni alınan ya da ikinci el olarak satın alınan araçlarda K Belgesi çıkartılmadan taşıma işlemi yapılmamalı derhal K Belgesi çıkartılmalıdır.

K1 belgesi almak için kaç ton?

K1 yetki belgesi için başvuran gerçek kişilerin 1 birim taşıt ve 25 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları, tüzel kişilerin ise 2 birim taşıt ve 50 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları gerekir.

2021 K1 Belgesi ne kadar?

Buna göre, 2021 yılı içinde taşımacılık ve lojistik sektöründe düzenlenecek belgelerin ve idari para cezalarındaki yüzde 9,11 oranında artışa göre; C2 Yetki Belgesi 66.193,00 TL, L1 165.484,00 TL, L2 Yetki Belgesi 330.929 TL, K1 ve K2 Yetki Belgesi 16.547,00 TL olarak belirlendi.

K 1 yetki belgesi nasıl alınır?

Ulaştırma Bakanlığınca koordine ve takip edilen bu işlemler e-devlet üzerinden alınabilmektedir. Böylece bu belgenin alınması daha kolay ve daha pratik hale gelmiştir. Bu yolu kullanmak istemeyenler ya da K belgesi ile ilgili daha başka işlemleri olanlar Bakanlığa direkt başvurabilirler.

K yetki belgesi nereden alınır?

K belgeleri Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden , Ulaştırma Bölge Müdürlüğü bulunmayan il ya da ilçeler de ise Ticaret Odalarından alınabilir .