Kültür mantarı nerede nasıl yetişir?

İçindekiler:

  1. Kültür mantarı nerede nasıl yetişir?
  2. Istinye mantarı nasil yetisir?
  3. Mantar en çok nerede yetişir?
  4. Türkiye'de mantar en çok nerede yetişir?
  5. Mantar Yetiştiriciliği kaç para kazandırır?
  6. Mantar yetiştiriciliği için nereye başvurulur?
  7. Mantar yetiştiriciliği eğitimi nereden alınır?

Kültür mantarı nerede nasıl yetişir?

Kültür mantarı daha çok nemli ve sıcak ortamları seven bir mantar türü olarak öne çıkıyor. Bu koşulların sağlandığı birçok farklı bölgede yetişen bir mantar türüdür. Özellikle sık ormanlık alanlarda, orman kenarlarında, otlaklarda ve tarlalarda yetişebilmektedir.

Istinye mantarı nasil yetisir?

İstiridye mantarı adım adım nasıl yetiştirilir? Talaşı çöp poşetinin tabanına kalın bir tabaka şeklinde yayın, ıslatın ve misel denilen mantar tohumlarını serpin. Üstüne bu sefer daha ince bir tabaka talaş koyup, nemlendirin ve tekrar tohum serpin. Bu şekilde üst üste tüm poşeti doldurup ağzını sıkıca bağlayın.

Mantar en çok nerede yetişir?

Mantar Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? En çok mantar yetiştirilen şehirlerin başında Bolu, İzmit ve İstanbul geliyor. Bunun dışında Antalya ve Korkuteli ilçesi mantar üretiminin fazla olduğu diğer yerlerdir.

Türkiye'de mantar en çok nerede yetişir?

Mantarlar oksijen ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerlerde yetişmektedir. Bundan dolayı ülkemizde mantarların en çok yetiştiği alanlar İstanbul çevresinde Belgrat Ormanı ve Polonezköy'dür.

Mantar Yetiştiriciliği kaç para kazandırır?

Kolay üretimi, düşük sermaye gereksinimi, yüksek kazancı ve devlet tarafından verilen destek nedeniyle büyük rağbet görüyor. Bir evin bodrumunda bile 20-25 günde üretilebilen mantar yaklaşık 30 bin lira kazanç sağlıyor.

Mantar yetiştiriciliği için nereye başvurulur?

Devlet destekleri ile mantar yetiştirmek için başvurulacak kurum en başta Tarım ve Orman Bakanlığı. Diğer yandan KOSGEB destekleri kapsamında bu işe başlanabilir ancak miktar olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile bu işe başlamak hem prosedür açısında daha kolay hem de destek tutarı açısından daha yüksek olacaktır.

Mantar yetiştiriciliği eğitimi nereden alınır?

İŞKUR Mantar Yetiştiği Kurs Başvurusu Yapma KOSGEB desteği almak isteyenlere yönelik Halk Eğitim Merkezleri üzerinden açılan kursların dışında, mesleği olmayan kişilere İŞKUR tarafından sağlanan meslek edindirme eğitimleri üzerinden de mantar yetiştiriciliği kursu alabilirsiniz.