Süspanse etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Süspanse etmek ne demek?
  2. Subvanse etmek ne demek?
  3. Sübvanse ödemesi nedir?
  4. Kompanse edici ne demek?
  5. Kendini amorti etmek ne demek?
  6. Sübvansiyon kredi nedir?
  7. Absorbe etmek ne demek?
  8. Devletin bir mala ilişkin olarak sübvansiyon uygulaması neye neden olur?
  9. Sübvansiyon fiyatı nedir?
  10. Kompanze etmek ne demek tıp?
  11. Predispozan nedir ne demek?
  12. Amorti Türkçe ne demek?
  13. Amorti kime denir?
  14. Devletin üreticilere verdiği karşılıksız yardıma ne denir?
  15. Sübvansiyon kime verilir?
  16. Sübvansiyon harcamaları nelerdir?

Süspanse etmek ne demek?

ANLAMI-AÇIKLAMASI: Dengelemek, yerine koymak, telafi etmek, yerini doldurmak, karşılamak.

Subvanse etmek ne demek?

Sübvanse etmek kelime anlamı ise bir kurumu ya da kişiyi desteklemek, kalkındırmaya çalışmak anlamında kullanılır.

Sübvanse ödemesi nedir?

Sübvanse ödemesi nedir? Sübvansiyon Nedir Fransızca subvention (yardım; devletçe yapılan para yardımı, para desteği). Türk dil kurumu sübvansiyon kelimesi için teklif ettiği karşılık: Destekleme. Örneğin : Ülkenin bazı ürünlerine dünya pazarlarında rekabet imkânı sağlamak için ihracat desteklemeleri yapılıyor.

Kompanse edici ne demek?

Kompanse etmek, 'Dengelemek, yerine doldurmak ya da karşılamak' şeklinde ifade edilmekte ve değerlendirilmektedir. Herhangi bir durum ya da konu ile beraber olay karşısında bunu dengelemek şeklinde anlatmak mümkün.

Kendini amorti etmek ne demek?

bir girişimde yatırılan parayı zamanla yeniden kazanmak.

Sübvansiyon kredi nedir?

Gerçek ve tüzel kişi üreticilerin sözleşme yaptığı üreticilere aynı üretim konusunda kredi açılmış olması durumunda, bu tutarlar gerçek ve tüzel kişi üreticilere tahsis edilecek sözleşmeli üretim kredisi limitinden düşülür. ...

Absorbe etmek ne demek?

Absorbe kelimesini anlamı; absorb sözünden gelen ve emmek olarak tanımlanan bir sözün türemesi ile absorbe, bir şeyi almak ve daha büyük bir birimin parçası yapmak olarak tanımlanır. Absorbe Nedir TDK: Soğurmadır, katı veya sıvı maddeden soğurma yoluyla bir gazı emmesi anlamına gelir.

Devletin bir mala ilişkin olarak sübvansiyon uygulaması neye neden olur?

Devlet, çeşitli sosyal ve ekonomik amaçları gerçekleştirmek üzere sübvansiyon verebilir. Örneğin; geniş halk kitlelerinin tükettiği bir malın fiyatını düşük tutarak aradaki farkı bütçe gelirinden karşılayabilir. Buradaki amaç tüketicinin korunmasıdır.

Sübvansiyon fiyatı nedir?

Sübvansiyonlar devlet ya da diğer kamu kuruluşlarının kamusal ya da özel işletmelere veya teşebbüs gruplarına pazar ekonomisi açısından bir karşılık beklemeksizin ödediği para miktarıdır.

Kompanze etmek ne demek tıp?

Compensation terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Compensation teriminin tıbbi anlamı; n. Sistemler veya organlarda bir bölümün çalışması bozulduğu zaman diğer bir bölümün fazla çalışarak onun işini üzerine alması, kompansasyon.

Predispozan nedir ne demek?

tıbbi terim (ing. predisposing): zemin hazırlayan, eğilim yaratan, olasılığını artıran anlamında. örn: rabdomiyoliz için predispozan faktörler.

Amorti Türkçe ne demek?

Amorti kelimesi Türkçe'de "1. öldürmek, durdurmak, söndürmek, canlılığını gidermek, 2. (bir borcu veya varlığı) adım adım ödemek, itfa etmek" anlamına gelir.

Amorti kime denir?

Amorti, son kazanan kategorisidir. Birincisi 0-4 arası, ikincisi ise 5-9 arasında olarak iki basamaklı iki sayı çekilir. Son basamağında bu iki sayıdan biri bulunan biletlere amorti denir.

Devletin üreticilere verdiği karşılıksız yardıma ne denir?

Herhangi bir ürünün hem üreticisi hem de tüketicisi bulunuyor. Devlet bazı durumlarda hem üreticiye hem de tüketiciye destek olabiliyor. ... Devletler bu konuda üreticiye veya tüketiciye karşılıksız olarak yardım yapabiliyor. Bu durumlar sübvansiyon olarak adlandırılıyor.

Sübvansiyon kime verilir?

Sübvansiyon; devlet bütçesinden belli iktisadi ve sosyal hedeflere ulaşmak için verilir. Bu yardım genellikle özel kesim işletmelere sunulur. Başlıca belli malların fiyatlarını düşük tutmak için; malın maliyetiyle, arz edilmesi uygun görülen fiyat arasındaki fark, devlet tarafından karşılanır.

Sübvansiyon harcamaları nelerdir?

Sübvansiyon ya da destekleme, devletin kişi ya da kurumlara mal, para veya hizmet biçiminde yaptığı karşılıksız yardımları ifade eder. ... Bunun gibi, ihracatı özendirmek üzere, ihracatçıya ülkeye kazandırdığı döviz başına belirli bir sübvansiyon ödeyebilir. Sübvansiyon, dolaysız veya dolaylı yollarla yapılabilir.