TC numarası doğru mu?

İçindekiler:

  1. TC numarası doğru mu?
  2. TC sorgulama nasıl yapılır?
  3. TC Kimlik Numarası neden önemlidir?
  4. TC kimlik numarası ilk kime verildi?
  5. TC kimlik numarası ile neler yapılabilir?
  6. Ilk TC kimlik numarası hangi tarihte çıktı?
  7. TC kimlik numarası uygulaması ne zaman başladı?

TC numarası doğru mu?

TC Kimlik Numarası, Türk Vatandaşlarına verilen ve kişiye özgü olan 11 haneli bir numaradır. Her ne kadar bu konu üzerine resmi bir açıklama göremesem de bu numara sıradan veya rastgele değil, belirli bir kurala göre verilmektedir.

TC sorgulama nasıl yapılır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmet ile T.C kimlik no sorgulaması yapabilir ve öğrenebilirsiniz. Yapacağınız ilk iş https://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresini ziyaret etmeniz. Ardından karşınıza aşağıdaki seçenekler çıkacak. Bu seçeneklerden birini seçerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

TC Kimlik Numarası neden önemlidir?

Kimlik Numarası (TCKN), nüfus cüzdanınızın ön yüzünde yer alan 11 rakamlı numaradır. TCKN bilgisi, her şeyden önce Vitamin hesabınıza başkalarının girmesini engellemek için, kısacası Vitamin'deki güvenliğiniz ve kullanıcı haklarınız adına önemlidir.

TC kimlik numarası ilk kime verildi?

'0' ile başlamayacağı için '1' ile başlamıştır. İlk TC Kimlik Numarası olduğu için '100000001' numarası verilmiştir. Doğrulama teknikleri ile 10. ve 11. rakamlar hesaplanarak bulunan '10000000146' Atatürk'ün TC Kimlik numarası olarak kayıtlara geçmiştir.

TC kimlik numarası ile neler yapılabilir?

Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor. Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor.

Ilk TC kimlik numarası hangi tarihte çıktı?

'de her Türk vatandaşına tek bir Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası verilerek uygulamaya alınmıştır. Uygulamanın amaçları: Vatandaşlar arasında yaygın olarak kullanılan isim benzerliğinden (ad ve soyadı) ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırılması.

TC kimlik numarası uygulaması ne zaman başladı?

Türkiye'deki tüm vatandaşların nüfus kayıtlarının bilgisayar ortamında saklanmasını sağlayacak “Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi” (MERNİS) Projesi çerçevesinde, tarihinde, nüfus kütüklerine kayıtlı, yaşayan ve hayatta olmayan yaklaşık 120 milyon kişiye T.C. Kimlik Numarası verilecek.