Vehbi Koç Koçzade Hacı Mustafa Efendi kimdir?

İçindekiler:

  1. Vehbi Koç Koçzade Hacı Mustafa Efendi kimdir?
  2. Vehbi Koç kimin soyundan?
  3. Vehbi Koç kaç yaşında vefat etti?
  4. Koç ailesi serveti nereden?
  5. Vehbi Koç kaç doğumluydu?
  6. Vehbi Koç nerede vefat etti?
  7. Vehbi Koç annesi kimdir?
  8. Rahmi Koç Vehbi Koç'un Neyi?

Vehbi Koç Koçzade Hacı Mustafa Efendi kimdir?

Babası Koçzade Hacı Mustafa Efendi (1874-1928), annesi Kütükçüzade Hacı Rıfat Efendi'nin kızı Fatma Hanım (?-1963) idi. Baba tarafından üç, anne tarafından Hacı Bayram-ı Veli sülalesine dayanan altı asırlık bir aileden geliyordu. Ankara İdadisi'nde okudu. 1917 yılında iş hayatına atıldı. Doğduğu günü hiç bilmedi.

Vehbi Koç kimin soyundan?

Babası Koçzade Hacı Mustafa Efendi (1874-1928), annesi Kütükçüzade Hacı Rıfat Efendi'nin kızı Fatma Hanım'dır (ölümü 1963). Soyu, Kütükçüzadeler olarak anılan ana tarafından 600, Koçzadeler olarak anılan baba tarafından da 250 yıllık Ankaralı ailelere dayanıyordu. Sonra iki kardeşi daha doğdu. Zehra ve Hüsniye.

Vehbi Koç kaç yaşında vefat etti?

94 yaşında (1901–1996)Vehbi Koç / Öldüğü zamanki yaşı

Koç ailesi serveti nereden?

Haim Nahum,Osmanlı Bankası'ndan çaldığı paraları İsviçre'ye aktardı.Çaldığı paraların yarısını bir oğlu Bernar Nahum'a diğer yarısını da diğer oğlu Vehbi Koç'a verdi.Bernar Nahum ve Vehbi Koç ortaklaşa ''BEKO''yu kurdular.Vehbi Koç'un serveti,Osmanlı parasıdır.

Vehbi Koç kaç doğumluydu?

Ahmet Vehbi Koç (20 Temmuz 1901, Ankara - , Antalya), Türk sanayici ve iş adamı. Vehbi Koç, 1901 yılında Ankara'da o zaman ismi Çoraklık olan Keçiören semtindeki bağ evinde doğdu. Babası Koçzade Hacı Mustafa Efendi (1874-1928), annesi Kütükçüzade Hacı Rıfat Efendi'nin kızı Fatma Hanım (ölümü 1963).

Vehbi Koç nerede vefat etti?

Vehbi Koç / Ölüm tarihi

Vehbi Koç annesi kimdir?

Fatma KoçVehbi Koç / Annesi

Rahmi Koç Vehbi Koç'un Neyi?

Rahmi Mustafa Koç, (d. , Ankara), Türk iş adamı. ... Yönetimi, ünlü iş adamı Vehbi Koç'tan devralan Rahmi Koç, tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Mustafa V. Koç'a devretti.