Nefis Yemek Tarifleri Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Nefis Yemek Tarifleri Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?
  2. Düdüklüde Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?
  3. Haşlanmış Kuru Fasulye ile neler yapılabilir?
  4. Nohut ve fasulyenin gazı nasıl alınır?
  5. Çok haşlanmış kuru fasulye nasıl pişirilir?
  6. Artan kuru fasulye yemeği nasıl değerlendirilir?
  7. Düdüklüde kuru fasulye nasıl haşlanır?
  8. Kuru fasulye hangi suyla ıslatılır?
  9. Kuru fasulye haşlarken içine ne konur?

Nefis Yemek Tarifleri Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

Fasulyeyi bir gece önceden ıslayın. Pişereceğimiz zaman suyunu süzüp bir kenara alın. Soğanı ve biberi yağ ile birlikte kavurup salçayı ilave edin bir süre daha kavrulduktan sonra fasulyeyi tuz , karabiber ve pastırmayı ilave edin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip düdüklü de yaklaşık 20-25 dk pişirin.

Düdüklüde Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

Pastırmalı Kuru Fasulye (Düdüklüde) Tarifi Yapılışı Sıvıyağ azaldıysa biraz daha ekliyoruz ki yemeğimiz kuru olmasın. Geceden ıslatılmış kuru fasulyeleri ekliyoruz ve suyu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kaynatıyoruz. Fışş sesini duyunca düdüklünün altını kısıyoruz. Yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.

Haşlanmış Kuru Fasulye ile neler yapılabilir?

Kış Sofralarına Çok Yakışan Kuru Fasulye ile Yapabileceğiniz 10 Farklı Tarif
  • Sütlü Kuru Fasulye Tarifi.
  • Bakliyat Türlüsü Tarifi.
  • Piyaz Tarifi.
  • Karalahana Çorbası Tarifi.
  • Fasulye Piyazlı Hibeş Tarifi.
  • Karışık Piyaz Tarifi.
  • Yörük Sütlacı Tarifi.

Nohut ve fasulyenin gazı nasıl alınır?

Ancak hem nohut hem de kuru fasulyenin gaz yapmaması için sirke ve soğuk suyla yapabileceğiniz etkili bir çözüm var. Öncelikle yapmanız gereken nohut yada kuru fasulyeyi pişirmeden en az 12 saat önce ıslatmanız gerekiyor. Ancak ıslatma suyunun sıcak değil soğuk olması gerekiyor.

Çok haşlanmış kuru fasulye nasıl pişirilir?

1 adet kesme şeker ve az miktar tuz ekleyip, hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateş üzerinde kuru fasulyeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirin. Kuru fasulye piştikten sonra sıcak olarak yanında pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz.

Artan kuru fasulye yemeği nasıl değerlendirilir?

Kalan kuru fasulye yemeklerinizi pirinç veya bulgur pilavı yaparak değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda paçanga böreği sararken içine ekleyeceğiniz kuru fasulye yemeğinin paçanga böreğinin içine çok yakıştığını söyleyebiliriz.

Düdüklüde kuru fasulye nasıl haşlanır?

İyi bir düdüklü tencerede nohudu pişirme süresi en üst kademede 15 dakika; kuru fasulye ise 10 dakika. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 20 dakika doğal soğuma süresini bekleyeceksiniz ve yaklaşık 45 dakikada ıslatmadan düdüklü tencerede kuru fasulye pişirmiş olacaksınız.

Kuru fasulye hangi suyla ıslatılır?

Kuru fasulyeleri ıslatmadan evvel iyice yıkayın. Ardından kaba alıp içerisine bir çay kaşığı karbonat ilave edin ve üzerini 5-6 parmak geçecek şekilde ılık su ekleyin. Bir süre dinlendirin. Bu uygulama, kuru fasulyelerin gaz yapıcı özelliğini giderecek ve daha çabuk pişmesine katkı sağlayacaktır.

Kuru fasulye haşlarken içine ne konur?

Biber salçasına mutlaka domates salçası da karıştırıp çok az su ekleyip 10 dakika kadar iyice birbirine girmelerini bekliyorlar. Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkıyorlar. Bunun nedeniyse limon suyunun fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlaması.