Fasulye nasıl ekilir toprakta?

İçindekiler:

  1. Fasulye nasıl ekilir toprakta?
  2. Şeker fasulye tohumu nasıl ekilir?
  3. Barbunya ekimi ne zaman yapılır?
  4. 1 dönümden kaç kilo barbunya çıkar?
  5. Barbunya suyu sever mi?
  6. Kuru barbunya nasıl yetiştirilir?
  7. Barbunya en çok hangi bölgede yetişir?
  8. Türkiye'de barbunya nerede yetişir?
  9. Bezelye ekimi ne zaman yapılır?
  10. Bezelye ekimi nasıl yapılır?
  11. Bezelye suyu sever mi?
  12. Bezelye dönüme kaç kilo verir?
  13. 1 kilo bezelyeden ne kadar iç çıkar?
  14. Bezelye ne kadar sürede yetişir?
  15. Bezelye Türkiye'de en çok nerede yetişir?
  16. Bezelye tohumu nasıl alınır?
  17. Bezelyeye hangi gübre atılır?
  18. Baklaya hangi gübre atılır?
  19. Bezelye kaç derece soğuğa dayanır?
  20. Bezelye saksıda yetişir mi?

Fasulye nasıl ekilir toprakta?

FASULYE NASIL EKİLİR? Öncelikle birer metre arayla çukurlar açılır. İçine en az 5 en fazla 7 adet tohum koyulur ve toprak kapatılır. Yavaş yavaş kendini göstermeye başladığında dalların diplerine çubuklar dikilir.

Şeker fasulye tohumu nasıl ekilir?

Bölgemizde 1-15 Mayıs arası en uygun ekim zamanıdır. Ekim pnömatik (havalı) mibzerle 45 cm sıra arası, çeşit özelliğine göre 8-10-12 cm üzeri mesafe ile toprakta tav seviyesinden 5 cm derine yapılmalıdır. Tohum iriliğine göre değişmekle beraber dekara 6-10 kg tohum gerekir.

Barbunya ekimi ne zaman yapılır?

Barbunya genellikle İlkbahar, Sonbahar ve Yaz aylarında ekilmesi önerilmektedir. Bu özel sebzenin bu dönemlerde ekilmesi; verimli bir hasat olması için şarttır. Barbunya, evinizin balkonunda ya da bahçenizde rahatlıkla ekebileceğiniz bir sebze türüdür.

1 dönümden kaç kilo barbunya çıkar?

İlçemizde yetiştirilen barbunyadaki verim, iklim ve bakım şartlarına göre dekara 1.

Barbunya suyu sever mi?

Ayrıca barbunya suyu seven bir baklagil olduğundan, özellikle yağmurlama ile sulama ihmal edilmemelidir.

Kuru barbunya nasıl yetiştirilir?

Barbunya tohumlarının ıslanmasının ertesi günü bahçeye veya istenilen bölgeye dikimi yapılır. Tohumlar toprak 4-5 cm derinlikte işlenmiş toprak altına atılır ve üzeri toprak ile örtülür. Barbunya tohumları yaklaşık 6-10 gün arasında çimlenebilir. Barbunya tohumlarının ekiminden hemen sonra can suyu verilir.

Barbunya en çok hangi bölgede yetişir?

Barbunya fasulyenin türleri arasında bulunurken; genellikle Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Barbunya dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasında bulunur. Dengeli ve sağlıklı beslenmek için tüketilmesi gereken yiyecekler arasında yer alırken; karbonhidrat ve protein bakımından oldukça zengindir.

Türkiye'de barbunya nerede yetişir?

Barbunya nerede yetişir? Barbunya Türkiye'de en çok İzmir, Çanakkale, Niğde, Çorum, Antalya, Manisa, Denizli, Aydın, Samsun ve Eskişehir'de yetiştirilir. Dünyada ise Çin, Brezilya, ABD, Meksika ve Hindistan ana üreticilerdir.

Bezelye ekimi ne zaman yapılır?

Bezelye tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Bezelye tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Bezelye tohumu ekim derinliği 3-4 cm , sıralar üzeri mesafe 5-9 cm ,sıralar arası 40-70 cm arasındadır.Bezelye fidesi kullanılacaksa bezelye ...

Bezelye ekimi nasıl yapılır?

Bezelye Üretiminde İdeal Toprak Yapısı Serin ve yağışlı ortamlarda yetiştirildiği için alüviyal ve su tutma kapasitesi yüksek topraklarda verimliliği yüksek olmaktadır. Ağır topraklardan hoşlanmayan bezelye çimlenme döneminde ıslak ve rutubetli topraklarda tam anlamıyla çimlenme işlemini gerçekleştiremeyebilir.

Bezelye suyu sever mi?

Bezelye meyve bağlama döneminde toprak su kapasitesinin % 50-65 arasında olmasını istemektedir. Sulanan bitkiler sulanmayan bitkilere göre daha fazla çiçek açar ve meyve bağlar.

Bezelye dönüme kaç kilo verir?

Sırık çeşitlerde ise sıra arası 50-80 cm, sıra üzeri ise 15-25 cm olmalıdır. Sırık çeşitler masuraların boyun noktalarına ocakvari olarak ekilir. Bu nedenle her ocağa 4-5 adet tohum atılır. Ortalama dekara 10-12 kg arasında tohum ekilir.

1 kilo bezelyeden ne kadar iç çıkar?

Not: 1 kilo taze bezelyeden 450 gram iç bezelye çıkar.

Bezelye ne kadar sürede yetişir?

2 HAFTADA ÇİMLENİR. Soğuk topraklarda geç filizlenen bir bitkidir. Toprak ısınınca ekerseniz ortalama 2 haftada çimlenme başlar. Fidenin gelişmeye başladığı ilk hafta büyümesi çok yavaş olur.

Bezelye Türkiye'de en çok nerede yetişir?

İl İl En Çok Yetiştirilen Bölgeler Ekim, kasım ve aralık aylarında Akdeniz, Ege ve Marmara bölgeleri gibi ılıman bölgelerde üretimi yapılmaktadır. Kışı sert geçen bölgelerde ise ekimi ve üretimi ilkbaharda yapılmaktadır. Bezelyenin tohum ekimi bölgenin iklim koşullarına göre değişkenlik göstermektedir.

Bezelye tohumu nasıl alınır?

Eğer tohumluk bezelye az ise, el ile kapsüllerinden çıkarılabilir. Fazlaysa, bezelyeler bir branda üzerine serilir; sopayla üzerlerine vurulur. Böylece kapsüllerin açılarak tohumların dışarı çıkması sağlanır. Kapsül kabukları bir tırmık vasıtasıyla ayrılır.

Bezelyeye hangi gübre atılır?

Azot(N):3-4 kg/da, Fosfor(P): 8-10 kg/da, Potasyum(K): 20 kg/da olacak şekilde yapılan gübreleme ideal bir gübrelemedir. Bezelye bitkisi fosforlu ve potasyumlu gübrelemeye çok iyi tepki verir. Bezelye tarımında ekim zamanı çeşidin özelliğine bağlı olarak değişir.

Baklaya hangi gübre atılır?

Bakladan kaliteli ve yüksek verim elde etmek için başlangıçta bitki nodozitelerini oluşturuncaya kadar az bir azotlu gübrelemeye ihtiyaç vardır. Dekara 8-10 kg azotlu gübre yeterlidir. Tane veriminde fosfor oldukça önemlidir. Fosforlu gübreler ise aynı zamanda topraktaki bakteriyel flora için gereklidir.

Bezelye kaç derece soğuğa dayanır?

Bu nedenle bezelyenin yetiştirme periyodu yörenin iklimine göre sonbahar, kış ve ilkbahar, bazen de yaz mevsimini kapsar. -5°C gibi sıcaklıklarda hassas çeşitler ve çoğunlukla sırık çeşitler zarar görür. Soğuğa dayanıklı bilinen çeşitler ise -6,5-7°C'ye kadar dayanabilir.

Bezelye saksıda yetişir mi?

Bezelye ılıman bölgelerde sonbaharda sert iklimlerde ilkbaharda ekilir. Saksıya 3-4 tohum 1 cm. derinlikte batırılır. ... İlkbaharla beraber düzenli ve sıkça sulanır. Bodur cinsler istemez ama uzayan türlere çalılarla destek verilmelidir.