Hafize nin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Hafize nin anlamı nedir?
  2. Hafize ne demek TDK?
  3. Türkiyede kaç tane Hafize var?
  4. Hasibe ne anlama gelir?
  5. Şahize ne demek?
  6. Molla Hoca ne demek?
  7. Hacının kelime anlamı nedir?
  8. Hafize ismi kaç kişide var?
  9. Dünyada kaç tane hafız vardır?
  10. Hasibe Kuran'da geçiyor mu?
  11. Bülent ismi ne anlama gelir?
  12. Molla soyu nereden gelir?
  13. Eski Türkçede Molla ne demek?
  14. Hacı ne demek TDK?
  15. Haç işareti neyi simgeler?
  16. Hafız olan kişi kaç kişiye şefaat eder?

Hafize nin anlamı nedir?

Hafize koruyan ve saklayan anlamına geliyor.

Hafize ne demek TDK?

İşte Türk Dil Kurumu'na göre Hafize isminin anlamı; Koruyan, saklayan.

Türkiyede kaç tane Hafize var?

Nevsehir. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ülkemizde şu an belgeli hafızlık imtihanına girip başarmış yaklaşık 160 bin hafız var.

Hasibe ne anlama gelir?

Hasibe isminin anlamı; Değerli, saygın, soyu temiz demektir.

Şahize ne demek?

Şahize Sözlük Anlamları Telefonda seslerin duyulduğu ve iletildiği parça: "Ahize birinden ona geçerek belki bir saat konuştular."- M. C. Kuntay.

Molla Hoca ne demek?

Molla (Farsça:ملا), İslamî ilâhiyat ve dinî yasa (fıkıh) üzerine eğitim almış din bilginidir. ... İslam dünyasının büyük bölümlerinde, İran, Bosna-Hersek, Afganistan, Orta Asya ve Hindistan'da, molla adı yerel İslamî Dinî liderlere ve cemaat liderlerine verilir.

Hacının kelime anlamı nedir?

a. din b. Hristiyanlığın sembolü sayılan ve birbirini dikey olarak kesen iki çizgiden oluşan biçim, istavroz, put (I), salip. Öküzleri sürerken söylenen söz.

Hafize ismi kaç kişide var?

Türkiye'de Hafize ismini kullanan kişilerin sayısı yaklaşık 55 bin civarındadır. Hafize ismi kelime anlamı ile koruyan ve saklayan demektir.

Dünyada kaç tane hafız vardır?

“Belgeli hafız sayısı 150 bine yaklaştı” Başkan Erbaş, hafızlığın en mukaddes işlerden biri olduğunu ifade ederek, "İlk hafız Peygamber Efendimiz. Sonra hafız sahabeler. Sonra diğerleri bugüne kadar geldi. Belgeli hafızlarımızın sayısı 150 bine ulaştı.

Hasibe Kuran'da geçiyor mu?

Hasibe ismi Kur'an-ı Kerim'de bulunmamaktadır.

Bülent ismi ne anlama gelir?

Peki, Bülent isminin anlamı nedir? ... İşte bu güzel isim hakkında bilinmesi gerekenler. Bülent Farsça kökenli olan ve Türkçede yaygın şekilde kullanılan güzel bir isimdir. Türkçedeki anlamına bakıldığında ise, 'Yüce, yüksek ya da ulu' ifadeleri taşımaktadır.

Molla soyu nereden gelir?

Arapçada efendi, sahip gibi anlamlara gelen mevla (Arapça:مولی) kelimesinden türetilmiştir. İslam dünyasının büyük bölümlerinde, İran, Bosna-Hersek, Afganistan, Orta Asya ve Hindistan'da, molla adı yerel İslamî Dinî liderlere ve cemaat liderlerine verilir. ... Osmanlı Devleti'nde mollalar medreselerde eğitim almışlardı.

Eski Türkçede Molla ne demek?

Eski Türkçede Molla ne demek? MOLLA: Eskiden büyük âlimlere verilen isim. * Büyük kadı. * Efendi, hoca, Medrese talebesi.

Hacı ne demek TDK?

Hacı kelimesi ne demek? hacı için 2 adet anlam bulundu. Din buyruklarını yerine getirmek için hacca gitmiş Müslüman. Kudüs ü, Efes i veya başka kutsal bir yeri ziyaret etmişolan Hristiyan.

Haç işareti neyi simgeler?

Hristiyanlık dünyasının önemli sembolü olan haça dair bilinmesi gerekenler. ... hristiyanlarda haç, isa peygamber'in çektiği acıları ve ölümüyle bütün insanları günahtan kurtarışını temsil etmektedir. isa peygamber'in öldürülmesi ile birlikte hristiyanlar arasında haç çıkartma geleneği yaygınlaşmaya başladı.

Hafız olan kişi kaç kişiye şefaat eder?

"Bir hafızın ailesinden on kişiye şefaat hakkı vardır." Hadis-i Şerif'in müjdesi ile Hatuniye Eğitim Merkezleri'nde hafızlık birim hizmetimizde hafızlarımız eğitimlerine devam ederken bir yandan da Risale-i Nur… More.