Anadolu Grubu nelerin sahibi?

İçindekiler:

  1. Anadolu Grubu nelerin sahibi?
  2. Anadolu grubunda kaç kişi çalışıyor?
  3. Anadolu A Ş kimin?
  4. Izzet Özilhan neyin sahibi?
  5. Efes ismi nereden geliyor?
  6. Tuncay Özilhan Kimdir Hayatı?
  7. Migros markası kimin?

Anadolu Grubu nelerin sahibi?

Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan grup, hâlen iki aileye aittir. Grubun h'ine Yazıcılar Holding, 2'sine ise Özilhan Sınai Yatırım sahiptir. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Özilhan'ın oğlu Tuncay Özilhan, İcra Başkanı ise Hurşit Zorlu'dur.

Anadolu grubunda kaç kişi çalışıyor?

Anadolu Grubu, "Anadolu'yu dünyaya, dünyayı Anadolu'ya bağlayan yıldız" olma vizyonuyla bugün 19 ülkede, 80'e yakın şirket, 66 üretim tesisi ve yaklaşık 80.000 çalışanı ile faaliyetlerini bira, meşrubat, perakende, tarım, otomotiv, kırtasiye, hızlı servis restoranı, gayrimenkul ve enerji olmak üzere 9 sektörde ...

Anadolu A Ş kimin?

Anadolu Efes, Efes Pilsen biralarının üretimini de gerçekleştiren Anadolu Grubu'na bağlı şirkettir. Şirket, Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu'dan oluşan, geniş bir coğrafi alanda bira, malt ve alkolsüz içecekler üretir ve pazarlar.

Izzet Özilhan neyin sahibi?

Anadolu Grubu'nun temelleri 1950 yılında, Onursal Başkanlarımız Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından atıldı. Yarım yüzyılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Grubumuz, kurucularımızın belirledikleri hedefler üzerinde yükselişini aynı heyecanla sürdürüyor.

Efes ismi nereden geliyor?

Efes'in ilk olarak tarihte amazon adıyla anılan kadın savaşçılar tarafından kurulduğu ve hatta isminin Arzawa (Ana Tanrıça Kenti) Krallığı'nın bir şehri olan Apasas'tan geldiği rivayet edilir.

Tuncay Özilhan Kimdir Hayatı?

Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınan Tuncay Özilhan 9 Temmuz 1947'de doğdu. 74 yaşındaki ünlü iş adamı aslen Kayserilidir. Tuncay Özilhan'ın ismi, Anadolu Efes'in Euroleague şampiyonluğundan sonra Türkiye'de gündem konusu oldu.

Migros markası kimin?

Tarihçe. 1975 yılında Koç Topluluğu'ndan Vehbi Koç'un istek ve yönlendirmesiyle hisseleri Koç Holding tarafından devralınan Migros, 1991 yılında halka açıldı. 1990 yılının sonundan itibaren büyük mağazacılık uygulamasına başlayan Migros, 2005 yılında perakende zinciri Tansaş'ı satın aldı.