SOLID kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. SOLID kavramı nedir?
  2. SOLID açılımı nedir?
  3. SOLID yazılım Nedir?
  4. SOLID prensip ne demek?
  5. Solid Principles Java nedir?
  6. Solid ne işe yarar?
  7. Solid ne demek C#?
  8. Liskov substitution prensibi nedir?
  9. Dependency Inversion prensibi nedir?
  10. Solid programı nedir?
  11. Solid ile neler yapılabilir?
  12. Solid nodül ne demek?
  13. Liskov prensibi nedir?
  14. Dependency Inversion Principle C# nedir?
  15. SolidWorks programını kimler kullanır?
  16. Solid nodül nasıl tedavi edilir?
  17. Liskov substitution principle C# nedir?
  18. Inversion of Control C# nedir?
  19. Dependency injection C# nedir?

SOLID kavramı nedir?

SOLID, her yazılımcının bilmesi gereken temel prensipler bütünüdür. Robert C. Martin tarafından ileri sürülen ve kısaltması Michael Feathers tarafından düşünülen bu prensiplerin amacı; kod tekrarına düşmeyerek, sürdürülebilir, anlaşılabilir, esnek ve yeniden kullanılabilir yazılımlar geliştirmektir.

SOLID açılımı nedir?

SOLID kısaltması Robert C. Martin (Uncle Bob - Bob Amca olarak da bilinir) tarafından ortaya atılan bir dizi Nesne Yönelimli Programlama (OOP - Object Oriented Programming) prensiplerinden 5 tanesinin baş harflerinden oluşturulmuş ve ilk defa Michael Feathers tarafından ortaya atılmış bir kısaltmadır.

SOLID yazılım Nedir?

SOLID yazılım prensipleri; geliştirilen yazılımın esnek, yeniden kullanılabilir, sürdürülebilir ve anlaşılır olmasını sağlayan, kod tekrarını önleyen ve Robert C. Martin tarafından öne sürülen prensipler bütünüdür.

SOLID prensip ne demek?

SOLID prensipleri ; geliştirilen herhangi bir yazılımın esnek, yeniden kullanılabilir, sürdürülebilir ve anlaşılır olmasını sağlayan, ayrıca kod tekrarını önleyen prensiplerdir. Kodun esnek, sürdürülebilir ve geliştirilebilir tasarlanmaması kodu kırılganlaştırır ve yazılım ürününün gelişmesini etkiler.

Solid Principles Java nedir?

SOLID (Single responsibility, Open-closed, Liskov substitution, Interface segregation ve Dependency inversion) yazılım tasarım prensipleri için kullanılan bir kısaltmadır. Yazılım yaparken SOLID uygulandığı taktirde bakımı ve geliştirilmesi kolay yazılım sistemleri oluşturmak mümkündür.

Solid ne işe yarar?

Solidworks programı kullanım kolaylığı sebebi ile diğer CAD programlarından ayrılmaktadır. Bu program Windows'a özel olarak hazırlanmış olan bir üç boyutlu çizim programıdır. Program üzerinden ürün, makine ya da tesis çizmek ve tasarlamak mümkün olmaktadır.

Solid ne demek C#?

Solid Prensipleri, yazılım geliştirme süreçlerinde karşılaşılan temel sorunlara getirilen ve içerisinde 5 temel prensibi barındıran prensipler bütünüdür.

Liskov substitution prensibi nedir?

Barbara Liskov tarafından geliştirilen bu prensip kısaca şöyle açıklanabilir: Alt sınıflardan oluşturulan nesneler üst sınıfların nesneleriyle yer değiştirdiklerinde aynı davranışı göstermek zorundadırlar.

Dependency Inversion prensibi nedir?

Cevap: Dependency Inversion, yani üst sınıflar, alt seviyeli sınıflara bağlı olmamalı, çözüm ise her ikisi de soyut kavramlar üzerinden yönetilebilmelidir. ... Yüksek seviye ve düşük seviye sınıflar arasında bir soyutlama katmanı oluşturabiliriz.

Solid programı nedir?

SolidWorks, basit, hızlı ve etkin şekilde 2D ve 3D katı modeller ortaya çıkarmak için kullanılan bir CAD yazılımıdır. ... 2006 yılında MIT'nin gerçekleştirdiği bir araştırmada SolidWorks; CAD yazılımları arasında %95 oranla en yüksek verimliliğe sahip yazılım seçilerek, zaman içindeki yükselişinin haberini vermişti.

Solid ile neler yapılabilir?

SolidWorks Ne İşe Yarar?
  • Basit bir arayüze sahip olmasına rağmen, ileri düzey modellemeler yapılabilir.
  • Tasarlanan katı model ile ilgili analiz, animasyon ve simülasyon yapılabilir.
  • Çok sayıda alt bileşene sahip detaylı makine ve parçalarının, tasarımı ve birleşimini kolay bir arayüzle sağlar.
Daha fazla öğe...

Solid nodül ne demek?

Kist ya da sıvı alan içermeyen anormal doku kitlelerine solid nodül denir. Bunu nodüller vücudun farklı bölgelerinde iyi huylu ya da kötü huylu olarak öne çıkabilir.

Liskov prensibi nedir?

Barbara Liskov tarafından geliştirilen bu prensip kısaca şöyle açıklanabilir: Alt sınıflardan oluşturulan nesneler üst sınıfların nesneleriyle yer değiştirdiklerinde aynı davranışı göstermek zorundadırlar.

Dependency Inversion Principle C# nedir?

Cevap: Dependency Inversion, yani üst sınıflar, alt seviyeli sınıflara bağlı olmamalı, çözüm ise her ikisi de soyut kavramlar üzerinden yönetilebilmelidir. Yüksek seviye ve düşük seviye sınıflar arasında bir soyutlama katmanı oluşturabiliriz.

SolidWorks programını kimler kullanır?

SOLIDWORKS Kimler Kullanır? Mühendisler, teknikerler, teknisyenler, tasarımcılar ve tasarım arzusu içinde olan herkes kullanabilir!

Solid nodül nasıl tedavi edilir?

Tiroiddeki solid nodüllerde, günümüzde daha çok lazer ve radyofrekans gibi 'termal ablasyon' yöntemleri kullanılmaktadır. Radyofrekans son yıllarda daha fazla tercih edilmektedir. Her iki yöntemde de biyopsi yapılır gibi tiroid nodülü içine ince bir iğne ile girilir ve lokal anestezi altında nodül yakılır.

Liskov substitution principle C# nedir?

Her ne kadar anlaşılması biraz zor olsa da LSP ilk bakışta, altında yatan ana fikri: alt sınıflardan oluşan nesnelerin üst sınıfın nesneleri ile yer değiştirdikleri zaman, aynı davranışı sergilemesini beklemektir. ...

Inversion of Control C# nedir?

IoC(Inversion Of Control), uygulamanın yaşam döngüsü boyunca birbirine bağımlılığı az (loose coupling) olan nesneler oluşturmayı amaçlayan bir yazılım geliştirme prensibidir. Nesnelerin yaşam döngüsünden sorumludur, yönetimini sağlar. ... IoC nesne bağlamalar genellikle uygulama başlangıcında yapılandırılmaktadır.

Dependency injection C# nedir?

Dependency Injection, Inversion of Control adını verdiğimiz uygulama akışını değiştirme yönteminin özelleşmiş bir halidir. Dependency Injection ile uygulamanın çalışacağı ve bağımlı olduğu akışları dışarıdan enjekte ederek uygulama akışını dinamik olarak değiştirebiliyoruz.