BEP formu nedir?

İçindekiler:

  1. BEP formu nedir?
  2. BEP planı nasıl hazırlanır?
  3. BEP üyeleri kimlerden oluşur?
  4. BEP te neler yapılır?
  5. BEP hazırlanmasına kim karar verir?
  6. BEP toplantısını kim düzenler?
  7. Kaynaştırma eğitimi için oluşturulan ekipte kimler yer alır?
  8. BEP Nedir makale?
  9. BEP ne zaman toplanır?
  10. Bireyselleştirilmiş eğitim Programı hangi tür bilgileri içerir?
  11. Eğitsel performans nasıl yazılır?
  12. BEP yılda kaç kez hazırlanır?

BEP formu nedir?

Normal okul programındaki değişiklikleri ve uyarlamaları içeren ve her özel eğitim gerektiren öğrenci için hazırlanan yazılı bir plandır. Özel eğitim gerektiren öğrencinin gelişimini gözlemek ve iletişim kurmak için öğretmenlere yardımcı olan bir araçtır.

BEP planı nasıl hazırlanır?

BEP Süreci 7 Temel Aşamadan Oluşur:
  1. Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
  2. Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
  3. Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
  4. Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
Daha fazla öğe...

BEP üyeleri kimlerden oluşur?

Bep Geliştirme Birimi Üyeleri Kurum müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında, psikolojik danışman, sınıf öğretmeni, branş öğretmenleri, öğrenci velisi, öğrenci ve gezerek özel eğitim görevi verilen öğretmenden oluşur.

BEP te neler yapılır?

BEP'in içerisinde; öğrencinin mevcut performans düzeyi, bu düzeyden hareketle öğrenciye kazandırılması amaçlanan davranışlar (kısa dönemli ve uzun dönemli hedefler), bu davranışların nerede, ne kadar zamanda, hangi araçlarla ve hangi yöntemlerle kazandırılacağı gibi bilgiler yer almaktadır.

BEP hazırlanmasına kim karar verir?

Okulun müdürü ve görevlendirilen müdür yardımcısı liderliğinde BEP Geliştirme Birimi oluşturulur. BEP Birimi dönem başında kurulan kurul toplantısında belirlenir. BEP programını BEP Geliştirme Birimi hazırlar.

BEP toplantısını kim düzenler?

BEP Toplantısını okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısı yapar, tüm planlama, üst yazılar vs vs okul idaresi sorumludur.

Kaynaştırma eğitimi için oluşturulan ekipte kimler yer alır?

Kaynaştırma eğitiminin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için ekipte yer alan bireylerin işbirliği içinde çalışması gerekmektedir. Kaynaştırma ekibinde yer alan bireyler; sınıf öğretmeni, okul yönetimi, rehber öğretmen, aile ve yardımcı öğretmendir.

BEP Nedir makale?

BEP bir akademik yıl için hazırlanan bir programdır. Belirlenecek hedefler de bir öğretim yılı içinde öğrenciye kazandırılacak davranışlar olarak belirlenir. Uzun dönemli hedefler, bir öğretim yılı içinde öğrenciye kazandırılacak davranışların bir listesidir.

BEP ne zaman toplanır?

BEP geliştirme birimi müdür ya da mü- dür yardımcısı başkanlığında öğrencinin dersine giren tüm öğretmenlerden, varsa rehber öğretmenden ve öğrencinin velisin- den oluşur. BEP geliştirme birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.

Bireyselleştirilmiş eğitim Programı hangi tür bilgileri içerir?

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin farklı gelişim alanlarında yapabildiklerini dikkate alarak, kazandırılacak davranışların neler olduğu, bu davranışların nerede, nasıl, kimler tarafından, hangi yöntemlerle ve ne kadar sürede kazandırılacağını belirten, gerekli destek eğitim hizmetlerini içeren, içinde ailesinin de ...

Eğitsel performans nasıl yazılır?

Var Olan Performans Düzeyi: Ayrıntılı değerlendirme sonuçlarına dayalı olarak hazırlanan, öğrencinin yapabildikleri ve yapamadıklarının betimlenmesidir. Öğrencinin güçlü ve zayıf yanlarını, ilgi ve ihtiyaçlarını tanımlar. ...

BEP yılda kaç kez hazırlanır?

BEP, BEP geliştirme birimi tarafından hazırlanır. BEP geliştirme birimi müdür ya da mü- dür yardımcısı başkanlığında öğrencinin dersine giren tüm öğretmenlerden, varsa rehber öğretmenden ve öğrencinin velisin- den oluşur. BEP geliştirme birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.