Sokratesin felsefi görüşleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sokratesin felsefi görüşleri nelerdir?
  2. Platon eserleri nelerdir?
  3. Sokrates yazılı eseri var mı?
  4. Sokrates neyi savunuyor?
  5. Sokratesin dini nedir?
  6. Sokratesin kitabı var mı?
  7. Platon a göre iktidarın kaynağı nedir?
  8. Platon neyin temsilcisi?
  9. Sokrates Akademia da eğitim verdi mi?
  10. Sokratesi kim yargıladı?
  11. Platon neyi savunuyor?
  12. Sokratesin suçlanma sebebi nedir neden yargılanıyor?
  13. Sokrates'in varlık anlayışı nedir?
  14. Sokrates dindar mı?
  15. Sokratesin kaç kitabı var?
  16. Sokrates'in savunmasında ne anlatılmak isteniyor?
  17. Iktidarın kaynağı nedir?
  18. Platon görüşü nedir?
  19. Platon Kimdir felsefe?
  20. Platon akademiyi kime bıraktı?

Sokratesin felsefi görüşleri nelerdir?

Sokrates felsefesi bir ahlak, bir yaşama felsefesidir. Bu felsefe insanlara belli ahlak normları sunmaz, belli yaşama yolları göstermez; o hep eleştirerek, belli normlara, yaşama kalıplarına kapanıp kalmayı engelleyen aydınlanmacı tavırlı bir ahlak ve yaşama felsefesi sunar.

Platon eserleri nelerdir?

Platon Bütün Eserler
  • Alkibiades I-II. Platon (Eflatun) 8,75 ₺
  • Büyük Hippias Theages. Platon (Eflatun) 8,75 ₺
  • Devlet. Platon (Eflatun) 17,50 ₺
  • Devlet Adamı Platon (Eflatun) ...
  • Euthydemos ve Parmenides. Platon (Eflatun) ...
  • Euthyphron. Platon (Eflatun) ...
  • Gorgias. Platon (Eflatun) ...
  • Hipparkhos - Kleitophon - Rakipler. Platon (Eflatun)
Daha fazla öğe...

Sokrates yazılı eseri var mı?

Sokrates'e ait yazılı bir eser günümüze ulaşmamıştır. Bu nedenle tüm öğretimini sözel olarak yaptığı yargısına varılmaktadır. Sokrates hakkındaki bilgiler başkalarının aracılığı ile günümüze kadar gelmiştir. Bugün fiilen sahip olduğumuz eserleri yazmış olan başlıca filozof Platon'dur.

Sokrates neyi savunuyor?

Sokrates toplumsal düzenin, ölçü sisteminin bir başka deyişle kriterlerin oturmasıyla sağlanacağını savundu. Oluşturulacak kriterlerin kişilere göre değişmemesi, esnetilmemesi gerekiyordu. Ünlü filozofa göre “ölçülerini oturtmuş bir toplumsal düzen varsa, devletten söz edilebilirdi.”

Sokratesin dini nedir?

Sokrates bir muvahhiddir yani tek tanrıcıdır.

Sokratesin kitabı var mı?

Protágoras Sokrates/Kitaplar

Platon a göre iktidarın kaynağı nedir?

Platon'un ideal devlet anlayışında insan ile devlet bir tutulmuştur. Platon'a göre devlet denilen mekanizma büyütülmüş insandır. Platon insanın ruh ve bedenden oluştuğunu, insan ruhunu da istekler, akıl ve irade olmak üzere üç bölüme ayırmıştır. ... Ona göre ideal devleti aristokratlar yönetmelidir.

Platon neyin temsilcisi?

Platon Hakkında Detaylı Bilgi 427-347 yılları arasında yaşamış olan ve düşünce tarihinin tanıdığı ilk ve en büyük sistemin kurucusu olan ünlü Yunan filozofu. İ.

Sokrates Akademia da eğitim verdi mi?

Bildiğimiz kadarıyla Sokrates, hiçbir şey yazmamıştır. Tüm öğretimini sözel olarak yapmıştır. ... Sokrates öldükten sonra M.Ö. 4. yüzyılın ilk yarısında Atina'nın ünlü okulu olan ve bugün ki üniversitenin ilk örneği sayılabilecek Akademia Okulu'nu kurmuştur ve eserlerini orada yazmıştır.

Sokratesi kim yargıladı?

Sokrates'in yargılanması ve infazının birincil kaynakları arasında, Platon'un Sokrates'in Savunması ve onun öğrencisi olan Atinalı Ksenofon'un Sokrates'in Jüriye Savunması; çağdaş yorumlar arasında gazeteci I. F.

Platon neyi savunuyor?

Ahlak, Erdem ve Politika. Platon, siyasetin tüm doğruların var olmasında yararlanılacak ilk kaynak olduğunu düşündüğü için siyaseti yapan kişilerinde erdemli kişiler olması gerektiği tezini savunur. İşte bu yüzden bir hakikat üzerinde durur. Tabi olarak Yunan yarımadasında onun gibi düşünmeyenler de mevcuttur.

Sokratesin suçlanma sebebi nedir neden yargılanıyor?

Sokrates'in idam cezası, öğrencilerine siyasi-felsefi sorular sormasının yasal sonucuydu ve bu da ahlaki yolsuzluk ve dinsizlikle ilgili iki suçlama ile sonuçlandı.

Sokrates'in varlık anlayışı nedir?

Bu görüşü bir varsayımdan kurtaracak şey ise, her şeyin temelinde Varlık denen bir şeyin olduğu ve onun gerçek olduğudur. Bu Varlık'ın akılsallığa aykırı olmama kaydıyla aklın da üstünde olduğu ve sonuçta iyi veya iyiliğin kendisi olduğuna inanmaktan geçer.

Sokrates dindar mı?

Sokrates dindarlık ve din üzerine çok bilgili olduğunu düşünen ve bunu açıkça dile getiren Euthyphron'a din üzerine bir ders vermiştir.

Sokratesin kaç kitabı var?

Protágoras Sokrates/Kitaplar

Sokrates'in savunmasında ne anlatılmak isteniyor?

Platon'un Sokrates'in Savunması adlı eserinde anlattığı kadarıyla Sokrates, şehrin tanrılarına inanmamak onların yerine başka tanrılar koymak ve böylece gençliği zehirlemekle suçlanır. Sokrates bu suçlamalar sonucunda ölüme mahkûm edilir. Sokrates, yazılı bir kaynak bırakmamıştır.

Iktidarın kaynağı nedir?

Bazı düşünürlere göre siyasi iktidarın kaynağı Tanrı'da dır. İktidar, Tanrı'nın yeryüzün deki temsilcisidir. Bazı düşünürlerde iktidarın kaynağını toplumu oluşturan bireylerin ortak iradesin de bulur.

Platon görüşü nedir?

Platon'a göre, böyle bir dünya gerçek değildir, gerçekten var olamaz; o duyusal dünyanın yalnızca görünüşlerden meydana gelen bir dünya olduğunu savunur. ... Platon'a göre, gerçekten varolan şeyler İdealardır ve İdealar duyusal dünyada söz konusu olan göreli bir durağanlığın ve anlaşilırlığın temel nedenidirler.

Platon Kimdir felsefe?

347) çok önemli bir Antik Yunan filozofu. Hayatını geçirdiği Atina'daki ünlü akademiyi kurdu. Asıl adı Aristokles'di. Geniş omuzları ve atletik yapısı yüzünden, Yunanca Platon (geniş göğüslü) lakabı ile anıldı ve tanındı. ... Eflatun, batı felsefesinin başlangıç noktası ve ilk önemli filozofudur.

Platon akademiyi kime bıraktı?

Akademi uzunca bir süre seçkin yöneticilerin yönetiminde ve denetiminde, seçkin öğrenciler yerleştirmiş ve 6. yüzyılın başlarında bir Pagan okulu olduğu gerekçesiyle Bizans İmparatoru Justinianus tarafından kapatılmıştır.