Bisiklet yolu levhası hangisi?

İçindekiler:

  1. Bisiklet yolu levhası hangisi?
  2. Bisiklet yolu levhası nasıl gösterilir?
  3. Yaya giremez levhasının anlamı nedir?
  4. Yuvarlak bisiklet levhası ne anlama gelir?
  5. Mavi Bisiklet işareti ne anlama gelir?
  6. Dikkat levhası ne işe yarar?
  7. Daire şeklindeki trafik levhaları ne anlama gelir?
  8. Yuvarlak levha ne anlama gelir?
  9. Trafik kurallarında bisiklet işareti ne anlama gelir?
  10. Dikkat levhasında ne yapmalıyız?
  11. Tehlike uyarı işaretleri nelerdir?
  12. Motosiklet hangi yola giremez?

Bisiklet yolu levhası hangisi?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TT-38a: Bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir. Mecburi Bisiklet Yolu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Bisiklet yolu levhası nasıl gösterilir?

Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.

Yaya giremez levhasının anlamı nedir?

Yaya Giremez Levhası TT-12: Yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır.

Yuvarlak bisiklet levhası ne anlama gelir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Mavi Bisiklet işareti ne anlama gelir?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası, mavi bir dairenin içerinde sağa dönük beyaz bir bisikletin bulunduğu bir levhadır. Bu levha bisikletli karayolu kullanıcılarının bisiklet yolunu kullanmak mecburiyetinde olduklarını belirtmektedir.

Dikkat levhası ne işe yarar?

Dikkat Levhası Kullanımı Trafik levhaları, sürücü ve yayalara uymaları gereken kuralları simgelerle anlatır. Yeterli sayıda kullanılması gerekmektedir. Kolay görünür şekilde yerleştirilmesi, tercihen omega direk kullanılması tavsiye edilmektedir.

Daire şeklindeki trafik levhaları ne anlama gelir?

Trafik işaretleri üçgen şekilli, daire ve kare şeklindedir. Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Yuvarlak levha ne anlama gelir?

Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir. Karşılaşacakları şeylerden sürücüleri haberdar eder. Yuvarlak levhalar ise hem sürücüyü hem de yayaları ilgilendirir ve iki taraf için de bilgilendirici olarak görev yapar.

Trafik kurallarında bisiklet işareti ne anlama gelir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Dikkat levhasında ne yapmalıyız?

Dikkat Levhası Kullanımı Yeterli sayıda kullanılması gerekmektedir. Kolay görünür şekilde yerleştirilmesi, tercihen omega direk kullanılması tavsiye edilmektedir. Trafik kazalarında, kazanın meydana geldiği yerde yeterli ve doğru trafik levhasının olup olmadığının da soruşturma konusu olduğuna dikkat etmek gerekir.

Tehlike uyarı işaretleri nelerdir?

Tehlike Uyarı İşaretleri Levhaları ve Anlamları
KoduTehlike Uyarı İşaretleri
T-30aDemir yolu geçidi yaklaşım sağ
T-30bDemiryolu geçidi yaklaşım sol
T-31aKöprü başı sağ
T-31bKöprü başı sol
58 satır daha

Motosiklet hangi yola giremez?

Motosiklet Giremez İşareti: Motosikletlerin bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Motosiklet sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir. Motosiklet Giremez Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.