Koanal atrezi ne demek?

İçindekiler:

  1. Koanal atrezi ne demek?
  2. Yenidoğanda Koanal atrezi nedir?
  3. Koana ne demek tıp?
  4. Charge sendromu ne demek?
  5. Özofagus atrezisi ne demek?
  6. Oropharynx ne demek?
  7. Tuba Auditiva ne demek?
  8. Di George sendromu ne demek?
  9. Pierre Robin Sendromu ne demek?
  10. Özofagus Atrezisinin Semptomları Nelerdir?
  11. Özofagus atrezisi nasıl anlaşılır?
  12. Laryngopharynx nedir?
  13. Akut açıklaması nedir?
  14. Tuba Eustachii nedir?
  15. Digeorge sendromu nasıl anlaşılır?
  16. Timusun yokluğunda hangi sendrom görülür?
  17. Pierre Robin Sendromu nasıl geçer?
  18. Retrognatizm tedavisi nedir?
  19. Özofagus hastalıkları nelerdir?

Koanal atrezi ne demek?

Koanal atrezi burun boşluğunun arkasında yer alan ve alınan havanın burundan alt havayollarına geçişini sağlayan posterior nazal aperture denilen bölgenin tıkanması veya kapalı olması durumudur. Sıklıkla ilişkide olduğu bölgelerde başka kemik anormallikler ve orta yüz gelişim problemleri de eşlik eder.

Yenidoğanda Koanal atrezi nedir?

Koanal atrezi, cerrahi ve anestezi açısından özellik taşıyan, kafanın ve yüzün gelişim kusuru sonucu gelişen bir durumdur. Geniz açıklığını sağlayan arka iç burun deliği nin tek taraflı veya iki taraflı tam tıkanıklığıdır. Yenidoğanlar doğumu takiben zorunlu olarak nazal solunum yaparlar.

Koana ne demek tıp?

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı kelimelerinin baş harfleri ile adlandırılan Koah hastalığı, akciğerlerde bulunan ve bronş adı verilen hava keseciklerinin tıkanması sonucu; solunum güçlüğü, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetlere yol açan kronik bir hastalıktır.

Charge sendromu ne demek?

CHARGE asosiasyonu, (C-Kolobom; H-Kalp prob- lemleri; A-Arka burun deliklerinin kapalı olması; R- Büyüme ve gelişme geriliği; G-Yetersiz cinsel organ gelişimi; E-Kulak anomalileri) çeşitli anomaliler ile karakterize nadir görülen bir konjenital bozukluktur.

Özofagus atrezisi ne demek?

Özofagus yemek borusu demektir. Atrezi ise açık olması gereken bir kanalın doğuştan kapalı olması durumudur. Özofagus atrezisinde yemek borusunun bir kısmı oluşmamıştır. Tam olarak tıbbi ismi özofagus atrezisi + trakeözofageal fistüldür.

Oropharynx ne demek?

Orofarenks boğazın hemen arkasındaki boşluktur. Orofarenks dil kökü, yumuşak damak, bademcik (tonsil) bölgesi ve arka faringeal duvar (yutak) bölgelerinin birleşiminden oluşur. Bu bölgenin konuşma, yutma, nefes alma ve mikroplara karşı vücudu koruma gibi görevleri bulunmaktadır.

Tuba Auditiva ne demek?

Östaki borusu (Latince: Tuba auditiva) burnun arka kısmında bulunan ve geniz adı verilen bölge ile orta kulak arasında geçiş sağlayan bir kanaldır. Bu kanal orta kulağın hava almasını sağladığı gibi bu bölgedeki salgıların genize akması için de bir yol oluşturur.

Di George sendromu ne demek?

Di George sendromu 22. kromozomun (22q11) delesyonu (bir bölgenin silinmesi) ya da translokasyonu (başka bir kromozoma taşınması) sonucu kromozomun yeniden oluşması ile oluşan bir genetik anomalidir. Di George sendromu yaklaşık her 4,000 canlı doğumda bir (1:4000) olmak üzere oldukça nadir görülür.

Pierre Robin Sendromu ne demek?

Pierre Robin Sendromu (Pierre Robin Sekansı veya Anomalisi) yeni doğan bebeklerde, boyu çok kısa olan çene kemiği, dilin ağız içinde arkaya ve yukarı doğru baskısı ve yarık damak durumun birlikte görülmesidir.

Özofagus Atrezisinin Semptomları Nelerdir?

Trakeoözefageal fistül ne tür şikayet ya da belirti oluşturur?
  • Bebeğin ağzında köpüklü beyaz baloncuklar olur.
  • Beslenme sırasında öksürük ve boğulma.
  • Beslenme sırasında morarma.
  • Solunum güçlüğü
  • Karında şişlik.
  • Hastanede burundan mideye bir tüp uzatılır ve tüpün mideye girmediği görülür.

Özofagus atrezisi nasıl anlaşılır?

YENİDOĞAN BİR BEBEKTE ÖZOFAGUS ATREZİSİ NASIL ANLAŞILIR? Bebek tükrüğünü yutamaz ve beslenemez. Ağızdan mideye bir sonda yerleştirilmeye çalışıldığında sondanın ilerlemediği görülür. Çekilen direkt filmde sondanın aşağı geçmediği yemek borusunun üst kısmında kaldığı veya kıvrıldığı görülür.

Laryngopharynx nedir?

Gırtlak Bölümü (Laryngopharynx):Laryngopharynx bölümü, larynxin arkasında bulunur. Krikoid kıkırdağın alt kenar veya altıncı boyun vertebrası yüksekliğinde olup özofagus'un başlangıcını oluşturur. Larynx ve trachea ile bağlantı yapar. Aşağıya doğru gittikçe daralır.

Akut açıklaması nedir?

Tıp bilimlerinde akut terimi ya “hızlı başlayan” ya da “kısa süreli” hastalıkları, bazen de her iki durumu birden tanımlamak için kullanır. Bu sıfat pek çok hastalığın tanımının bir parçasıdır ve bu yüzden bu hastalıkların isimlerinde yer alır. Örneğin akut lösemi ya da akut Akut Romatizmal Ateş gibi.

Tuba Eustachii nedir?

Östaki borusu (Latince: Tuba auditiva) burnun arka kısmında bulunan ve geniz adı verilen bölge ile orta kulak arasında geçiş sağlayan bir kanaldır. Bu kanal orta kulağın hava almasını sağladığı gibi bu bölgedeki salgıların genize akması için de bir yol oluşturur.

Digeorge sendromu nasıl anlaşılır?

Belirtileri ve bulguları:
  • Kalp defektleri ( fallot tetrolojisi gibi)
  • Öğrenme güçlükleri.
  • Yarık damak.
  • Tipik yüz görünümü (uzun yüz, uzun geniş burun, küçük burun delikleri, küçük aşağıda kulaklar, küçük çene, azalmış yüz hareketleri)
  • Gelişme geriliği.
  • Mikrosefali.
  • Konuşma bozuklukları
  • Zayıf kas dokusu, kas zayıflığı
Daha fazla öğe...

Timusun yokluğunda hangi sendrom görülür?

Timus yokluğu ile doğan çocuklarda T hücrelerinin gelişimi söz konusu olmayacağı için oldukça ağır bir bağışıklık yetmezliği tablosu hakimdir. 22. kromozomun uzun kolunda meydana gelen bir delesyon (ilgili gen bölgesinin silinmesi) sonucu Di George sendromu adı verilen bir rahatsızlık meydana gelir.

Pierre Robin Sendromu nasıl geçer?

PİERRE ROBİN SENDROMU TEDAVİSİ Kulak hastalıkları ve yarık damak için cerrahi müdahale gerekebilir. Vakaların büyük bir çoğunluğunda bulunan çene kemiğindeki küçüklük ve dilin geride olması, çocuğun yaşı ilerledikçe çenenin büyümesi ile kendiliğinden düzelmeye başlayacaktır.

Retrognatizm tedavisi nedir?

Alt çenenin normalden küçük ya da geride olması durumunda çene kemiği kesilerek öne doğru alınır ve oluşan aralığa kemik dokusu nakledilir. Titanyum plak ve vidalarla sabitlenir. Alt çenenin önde ya da aşırı geliştiği durumlarda da kemik dokusu kesilerek alt çene geriye alınır. Kesik vidalarla sabitlenir.

Özofagus hastalıkları nelerdir?

Özofagus Hastalıkları, Testleri, Tedavisi
  • Gastroözofageal Reflü Hastalığı (GERD, Heartburn) ...
  • Özofajit. ...
  • Barrett Özofagus. ...
  • Özofagus Ülseri. ...
  • Özofagus Striktürü (Darlığı, Daralması) ...
  • Özofagus Kanseri. ...
  • Korozif Özofajit (Özofagus Yanığı, Kostik İçilmesi) ...
  • Mallory-Weiss Sendromu (Tear, Yırtığı)
Daha fazla öğe...