Yaşmak atmak ne demektir?

İçindekiler:

  1. Yaşmak atmak ne demektir?
  2. Beyaz yaşmak ne demek?
  3. Yaşmak nedir Osmanlıda?
  4. Yaşmakın anlamı nedir?
  5. Kafiye ne anlama gelir?
  6. Rüyada beyaz eşarp görmek ne demek?
  7. Ferace nedir vikipedi?
  8. Yazma ne demek TDK?
  9. Uçmağa ne demek?
  10. Emir hak ne demektir?
  11. Rüyada beyaz eşarp takmak nedir?
  12. Ruyada başörtüsü görmek nedir?

Yaşmak atmak ne demektir?

Osmanlı'da yaşmak atmak ne demek sorusunun cevabı da bu şekildedir. Kadınların yüzlerinin gözlerinden aşağısını örtecek şekilde kapatan baş örtülerine verilen isimdir. Bu örtüyü bağlamaya da “yaşmak atmak” denmektedir.

Beyaz yaşmak ne demek?

Beyaz yaşmak ne demek? Beyaz ırktan olan kimse.

Yaşmak nedir Osmanlıda?

Yaşmak (Eski Türkçe: yaşmak, "örtmek, gizlemek"), Osmanlı İmparatorluğu zamanında Müslüman kadınların ferace ile birlikte giydikleri yalnızca gözleri açıkta bırakan ince kumaştan iki parçalı yüz ve başörtüsü.

Yaşmakın anlamı nedir?

1. Müslüman kadınların sokakta ferâce giydikleri zaman yüzlerine tutundukları, gözleri açıkta bırakan, biri yukarıdan, biri aşağıdan gelen iki parçadan ibâret ince tülbentten yüz örtüsü: Bir yandan ferâcesini, yaşmağını çıkararak kendisini karşılayanların yanına yaklaşır (Ahmed Midhat Efendi).

Kafiye ne anlama gelir?

Kafiye ya da uyak, şiirde mısra sonlarında bulunan sözcüklerin son heceleri arasındaki ses benzerliğidir. Şiirde uyak, dize sonlarında bulunan farklı görevlerdeki ekler veya anlamları ayrı sözcükler arasında görülür. Dize sonlarında yinelenen aynı görevdeki ekler ya da sözcükler uyak değildir. Bunlara redif denir.

Rüyada beyaz eşarp görmek ne demek?

Rüyada beyaz eşarp görmek, aynı zamanda İslami kurallara uygun bir yaşamın sembolü olduğu gibi, haktan yana, doğruluktan ödün vermeyen biri olarak yaşandığına, bundan sonraki zaman diliminde de kişinin kalbini ve niyetini bozmadan hareket edeceğini ifade eder.

Ferace nedir vikipedi?

Ferace, Osmanlı imparatorluğunda anadoluda yaşayan Türklerin, kadınların çarşaftan önce sokakta giydikleri üstlüktür. Bu elbise, uzun kollu, yakasız, bol ve siyah renkte pardesüyü hatırlatan yere kadar uzanır.

Yazma ne demek TDK?

Bohça, yemeni, başörtü, yorgan vb. şeyler yapmakta kullanılan, üstüne boya ve fırça ile veya tahta kalıplarla desen yapılmış bez.

Uçmağa ne demek?

Uçmag - Türk ve Altay mitolojisinde Cennet. Uçmağ (Uçmak, Ocmah, Uçmah) olarak da söylenir. Karşıtı Tamagdır.

Emir hak ne demektir?

(ﺍﻣﺮﺣﻖ) i. (Ar. emr “emir” ve Ḥaḳḳ “Allah” ile emr-i Ḥaḳḳ) “Allah emri, tanrı buyruğu” Ölüm. ѻ Emrihak vâki olmak (vukū bulmak): Ölmek: “Emrihak vâki olursa hemen haber veriniz.”

Rüyada beyaz eşarp takmak nedir?

Rüyada beyaz başörtü görmek | Rüyada beyaz başörtü takmak Temiz ve dürüst bir yaşam sürmek, kendisini tehlikeye atmayacak şekilde hareket etmek ve yalandan, günahtan uzak kalmak demektir. Uzun bir ömre de işaret olan rüya, kişinin çocukları ile beraber yaşayacağı çok güzel günlere ve huzurlu bir geleceğe de işarettir.

Ruyada başörtüsü görmek nedir?

Rüyada başörtü görmek, kız çocuğu demektir. Temiz ve yeni başörtüsü varlıklı ve iyi kocaya, Eski ve yamalı başörtüsü yoksul kocaya, Başörtüsünün herkesin içinde açılması hata işlemeye, Başörtüsünün uçması eşten ayrılmaya, onun geri gelmesi ayrıldığı kocanın ona geri dönmesi anlamına gelmektedir.