Tebligat Kanununa göre tebliğ nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tebligat Kanununa göre tebliğ nasıl yapılır?
  2. Tebligat Kanununa göre süre ne zaman başlar?
  3. Usulsüz Tebligatın ortaya çıkması için öncelikli koşul nedir?
  4. Adresi meçhul olanlara tebligat nasıl yapılır?
  5. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün ne zaman başlar?
  6. Muhtara tebligatta süre ne zaman başlar?
  7. Usulsüz tebligatın geçerli olduğu tarih nedir?
  8. Tebligatın yokluğu nedir?
  9. Tebliğ günü süreye dahil mi?
  10. Bana gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Tebligat Kanununa göre tebliğ nasıl yapılır?

TebK. m.21'e göre, Kendisine tebligat yapılacak kimse veya tebligat yapılacak kişi yerine tebligatı teslim alma yetkisi bulunan kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebligatı almaktan imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta ...

Tebligat Kanununa göre süre ne zaman başlar?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Usulsüz Tebligatın ortaya çıkması için öncelikli koşul nedir?

Ancak bunun için bazı şartlar öngörülmüştür. Bunlar: Tebligatı alacak kişinin muhatap ile aynı konutta yaşaması gerekir (Komşu veya bina görevlisi aynı konutta oturan kişi sayılmayacaktır. Bu kişilere tebligat yapılması tebligatın usulsüz olması sonucunu doğurur.)

Adresi meçhul olanlara tebligat nasıl yapılır?

Adresin meçhul olduğu tespit edilmeden ilan yoluyla tebligat yoluna gidilemez. Bu doğrultuda, kişiye normal biçimde tebligat yapılamamış, adres kayıt sistemine adresi yok ve yapılan adres araştırması sonucunda da bir bilgi edinilememişse ilanen tebligat yapılabilir.

Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün ne zaman başlar?

CMK Madde 39 Gerekçesi. Madde, sürelerin başlayacağı günü göstermektedir. Buna göre, Tebligat Kanununa göre yapılacak tebligattan sonra süre, tebligatın yapıldığının ertesi günü başlayacaktır.

Muhtara tebligatta süre ne zaman başlar?

Ancak durum böyle olmaz beyanda bulunan tebligatı almaya yetkili şahıs beyanı imzalamaz ve tebliğ evrakını kabul etmezse,memur bu hususu tutanağa yazar ve imzalar ve tebliğ olunacak evrakı muhtar veya ihtiyar heyetinden birine yada kolluk amir ve memurlarına imza karşılığında teslim eder,teslim ettiği kişinin(muhtarlık ...

Usulsüz tebligatın geçerli olduğu tarih nedir?

Usulsüz tebligattan haberdar olunması halinde tebliğ geçerli olacağından, muhatabın yeniden usulüne uygun tebligat çıkarılmasını isteme hakkı bulunmamaktadır. Tebliğ tarihi olarak ise muhatabın usulsüz tebliği öğrendiği tarih kabul edilecektir.

Tebligatın yokluğu nedir?

Tebliğ yokluğunda adından da anla- şıldığı üzere, tebliğ olarak nitelendirilecek bir işlem bulunmamaktadır, oysa usulsüz tebliğde Tebligat Kanunu hükümlerine aykırı olan başka bir deyişle usule aykırı bir tebliğ söz konusudur. ... Tebliğ yokluğunda tebliğe bağlanan hukuki sonuçlar ortaya çıkmaz.

Tebliğ günü süreye dahil mi?

Şöyle ki, Süreler gün olarak belirlenmiş ise tebliğ veya tefhim edildiği gün hesaba katılmaz ve süre son günün tatil saatinde biter.

Bana gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.