Regaip gecesi kuranda hangi sureler okunur?

İçindekiler:

  1. Regaip gecesi kuranda hangi sureler okunur?
  2. Regaip gecesi ibadetleri nelerdir?
  3. Kandilde hangi sure okunmalı?
  4. Regaip gecesinde neler yapılır?
  5. Miraç gecesinde hangi sureler okunur?

Regaip gecesi kuranda hangi sureler okunur?

Her rek'atta Fâtiha'dan sonra üç kere “Kadir” suresi ve oniki kere “İhlâs” sûresi okunacaktır. Veyahud bir kere “Kadir” sûresi ve üç kere “İhlâs” sûresi okunur. Yine rabbimizin verdiği nimetlere hamd ve şükür halinde bulunmayı unutmamalıdır.

Regaip gecesi ibadetleri nelerdir?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur.

Kandilde hangi sure okunmalı?

"Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm." duası 14 kere. 11.Salevat-ı Şerife 14 kere okunur ve dua edilir.(Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed). BERAT KANDİLİ'NDE NASIL DUA EDİLİR?

Regaip gecesinde neler yapılır?

Regaip Kandili ibadetleri nelerdir?
  • Oruç Tutmak: Recep ayının bazı günlerinde oruç tutmak çok faziletliyken Regaip Kandilini oruçla geçirmek çok daha kıymetlidir. ...
  • Namaz Kılmak: ...
  • Kuran-ı Kerim Okumak: ...
  • Salavat Getirmek: ...
  • Tövbe İstiğfar:

Miraç gecesinde hangi sureler okunur?

Mîraç gecesinde Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e hediye edilenlerden biri de Bakara Sûresi'nin son iki ayetidir. (bk. Müslim, Îman, 279) Allah dostları bu gece çokça Kur'ân-ı Kerîm okunmasını tavsiye buyurmuşlardır.