Milli istihbarat teşkilatı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Milli istihbarat teşkilatı nasıl olunur?
  2. Kimler istihbaratçı olamaz?
  3. Istihbaratçılar ne kadar maaş alır?
  4. MİT'te nasıl sorumluluklarınız olabilir?
  5. Mite lise mezunu girebilir mi?
  6. MİT personeli silah taşır mı?
  7. Ilkokul mezunu mite girebilir mi?
  8. Mitte çalışanlar ne kadar maaş alır?
  9. Mitte hangi birimler var?
  10. MİT Personel Alımı 2021 Şartları Nelerdir?

Milli istihbarat teşkilatı nasıl olunur?

Üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olan kişiler MİT çalışanı olabilirler. Bu noktada yabancı dil bilgisi de çok önem taşımaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmak isteyen kişiler İngilizce, Almanca ve ya Fransızca dillerinden YDS puanı 70 ve üzeri olmalıdır.

Kimler istihbaratçı olamaz?

İstihbarat elemanı olmak için yaş sınırı da aranmaktadır. Buna göre istihbaratçı olmak için en fazla 34 yaşında olmanız gerekiyor. 35 yaşını doldurduğunuz takdirde istihbaratçı olamıyorsunuz.

Istihbaratçılar ne kadar maaş alır?

MİT'in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstihbarat Uzmanı, Arapça Dil Uzmanı ile Bilim ve Teknoloji Uzmanı olarak üç ana kadroda başvuruları alıyor. Bunun yanı sıra işe alınacak olan personellere 6 bin TL maaş verilecek.

MİT'te nasıl sorumluluklarınız olabilir?

MİT, ülkeye yönelik yürütülen istihbarat faaliyetlerine karşı koymakla görevlidir. MİT'e bu görevler dışında herhangi bir görev tahsis edilemez ve bu teşkilat devletin güvenliği ile ilgili istihbarat hizmetleri çerçevesinde başka şekilde görevlendirilemez.

Mite lise mezunu girebilir mi?

Millî İstihbarat Teşkilâtı'na başvurabilmek için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir. Dövmem başvuru yapmama engel mi? İlgili sağlık esaslarımız gereğince başvuruda bulunacak adayların dövmesi olmamalıdır.

MİT personeli silah taşır mı?

MİT mensupları, 2937 sayılı Kanun'un 25. maddesi ve ilgili mevzuat gereğince memuriyetlerinin devamı süresince demirbaşa kayıtlı silahları veya taşıma ruhsatlı şahsî silahlarını meskun bölgeler dahil her yerde taşıma yetkisine sahiptirler.

Ilkokul mezunu mite girebilir mi?

İlköğretim mezunuyum. İş başvurusunda bulunabilir miyim? Millî İstihbarat Teşkilâtı'na başvurabilmek için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.

Mitte çalışanlar ne kadar maaş alır?

MİT'in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstihbarat Uzmanı, Arapça Dil Uzmanı ile Bilim ve Teknoloji Uzmanı olarak üç ana kadroda başvuruları alıyor. Bunun yanı sıra işe alınacak olan personellere 6 bin TL maaş verilecek.

Mitte hangi birimler var?

Birimler
  • Güvenlik Tahkikat Başkanlığı
  • İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı
  • Dış Operasyonlar Başkanlığı
  • Güvenlik İstihbaratı Başkanlığı
  • Elektronik Teknik İstihbarat Başkanlığı
  • Sinyal İstihbarat Başkanlığı

MİT Personel Alımı 2021 Şartları Nelerdir?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).