Müessese ne demek işletme?

İçindekiler:

  1. Müessese ne demek işletme?
  2. Müessese ne demek iktisat?
  3. Müessese Nedir Maliye?
  4. Devlet müessesesi ne demek?
  5. Esas ne demek TDK?
  6. Kamu iktisadi kuruluşunun yüzde kaçı devlete aittir?
  7. Sermayesinin 50 den fazlası devlete ait olan kuruluşun adı nedir?
  8. Müessirdir ne demek?
  9. Hıfzıssıhha Kurulu ne demektir?
  10. Esas etmek ne demek?
  11. Hukuk dilinde esas ne demek?
  12. Sermayesinin tamamı veya çoğunluğu devlete ait olan bir kuruluşa ne ad verilir?
  13. Kamu iktisadi kuruluşunun sermayesinin yüzde kaçı devlete aittir?
  14. Müessir ne demek din kültürü?

Müessese ne demek işletme?

Müessese: Sermayesinin tamamı bir kamu iktisadi teşebbüsüne (İDT) veya (KİK)'e ait olan ve teşebbüs yönetim kurulunun kararı ile kurulan işletme veya işletmeler topluluğudur.

Müessese ne demek iktisat?

1. İktisat, kültür, siyâset, din vb. alanlarda topluma hizmet veren resmî, mahallî veya özerk kuruluş, kurum, işletme: Roma, şan ve şevketinin içinde maddî hazlarla sarhoş, fütûhatlarını yaptı, müesseselerini kurdu, kānunlarını düzeltti (Ahmet H. Tanpınar).

Müessese Nedir Maliye?

Müessese; sermayesinin tamamı bir iktisadi devlet teşekkülüne veya kamu iktisadi kuruluşuna ait olup, ona bağlı işletme veya işletmeler topluluğudur.

Devlet müessesesi ne demek?

İktisadî devlet teşekkülü (İDT) "Teşekkül": Sermayesinin tamamı Devlet'e ait, iktisadî alanda ticarî esaslara göre faaliyet göstermek üzere kurulan, kamu iktisadî teşebbüsüdür. ... Müessese; İktisadi devlet teşekkülüne ya da kamu iktisadi kuruluşuna bağlı işletme veya işletmeler topluluğudur.

Esas ne demek TDK?

Bir yapının ya da oluşumun temelini oluşturan yapılardan her birine esas denir. Dilimize Arapçadan geçmiş olan esas kelimesi, isim tamlamalarında kullanıldığında doğru ve hakikat anlamına gelir. Örneğin meselenin esası, meselenin doğrusu demektir.

Kamu iktisadi kuruluşunun yüzde kaçı devlete aittir?

3460 sayılı Kanunun yerine çıkarılan 440 sayılı Kanunda da KİT'ler, iktisadi devlet teşekkülü adıyla yer almış ve “Sermayelerinin yarısından fazlası tek başına veya birlikte Devlet'e (Genel ve Katma Bütçeli İdareler) ve iktisadi devlet teşekküllerine ait olup, iktisadi alanda ticari esaslara göre faaliyet göstermek ...

Sermayesinin 50 den fazlası devlete ait olan kuruluşun adı nedir?

5. Bağlı ortaklık; sermayesinin yüzde ellisinden fazlası iktisadi devlet teşekkülüne veya kamu iktisadi kuruluşuna ait olan işletme veya işletmeler topluluğundan oluşan anonim şirketlerdir.

Müessirdir ne demek?

1. Tesir eden, tesirli, etkili, etkileyici: Ciddî, müessir, mütefekkir bir çehre ile esircinin o cesim ellerinden tutarak evden çıktılar (Sâmipaşazâde Sezâî).

Hıfzıssıhha Kurulu ne demektir?

İlçe Hıfzıssıhha Komisyonu, 1593 sayı ve 24/4/1930 tarihli "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu"'na göre; gıdalar ile ilaçları ve bütün zehirli, etkili ve uyuşturucu maddelerle yalnız hayvanlar için serumlar ve aşılar hariç olmak üzere, her çeşit serum ve aşıları denetlemek görev ve yetkisiyle etkinlik gösterir.

Esas etmek ne demek?

Temel almak, temel kabul etmek.

Hukuk dilinde esas ne demek?

Esas hakkında mütalaa; delillerin duruşmada ortaya konulması evresinden sonra, “delillerin tartışılması” aşamasında kamusal iddia makamını temsil eden Cumhuriyet Savcısının ceza davasının esası hakkındaki beyanıdır.

Sermayesinin tamamı veya çoğunluğu devlete ait olan bir kuruluşa ne ad verilir?

2. İktisadi devlet teşekkülü "Teşekkül"; sermayesinin tamamı devlete ait, iktisadi alanda ticari esaslara göre faaliyet göstermek üzere kurulan, kamu iktisadi teşebbüsüdür. 3. (Değişik: /34 md.)

Kamu iktisadi kuruluşunun sermayesinin yüzde kaçı devlete aittir?

Kit'ler ve Sermayesinin Yüzde 50'si Kamuya Ait Kuruluşlar 2014 Yılında 9.5 Milyar TL Yatırım...

Müessir ne demek din kültürü?

İçe işleyen, dokunaklı: İlâhî bir mersiye âhengi kadar müessir sesiyle haykırdı