İşsizlik maaşı almaya nasıl hak kazanılır?

İçindekiler:

  1. İşsizlik maaşı almaya nasıl hak kazanılır?
  2. İşsizlik maaşı nasıl alınır 2020?
  3. Istifa eden bir kişi işsizlik maaşı alabilir mi?
  4. 2021 işsizlik maaşları ne kadar?
  5. Işten kendi isteğiyle ayrılan işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

İşsizlik maaşı almaya nasıl hak kazanılır?

Kimler işsizlik maaşı alabilir? Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalanlar, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlar ve işten çıkışlarından önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olanlar işsizlik maaşı için başvuruda bulunabilir.

İşsizlik maaşı nasıl alınır 2020?

İşsizlik Ödeneğine Başvuru Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Istifa eden bir kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

İstifa eden, emeklilik nedeniyle işten ayrılan, yaş dışı diğer şartları tamamlayarak istifa eden işçi prim şartlarını sağlasa da işsizlik maaşı alamaz. ... Bu istisna kısa çalışma ödeneği alan kişilerin işsizlik maaşı alması için fesih şartını ortadan kaldırmış oluyor.

2021 işsizlik maaşları ne kadar?

İşsizlik maaşı da merak edilen ücretlerden biri. Buna göre 2021 yılında alınabilecek en düşük işsizlik maaşı bin 420 lira, en yüksek işsizlik maaşı ise lira oldu. İşsizlik maaşı hesaplamasında bir kişinin alabileceği en düşük işsizlik maaşı brüt asgari ücretin yüzde 40'ının altında olamaz.

Işten kendi isteğiyle ayrılan işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

Genel kurala göre istifa eden (İş sözleşmesini İş Kanunu'na uygun biçimde süreli fesih yoluyla fesheden) işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi mümkün değildir. Bir başka deyişle hiçbir gerekçe belirtmeden istifa eden işçi kıdem tazminatı alamaz.