Biographer ne demek?

İçindekiler:

  1. Biographer ne demek?
  2. Poem ne demek?
  3. Poem ingilizce ne demek?
  4. Read Poem ne demek?
  5. Poem ne demek tıp?
  6. Myotome ne demek?
  7. Achalasia ne demek?
  8. Dysphagia ne demek?
  9. Circumduction ne demek Anatomi?
  10. Dilatasyon nedir ne demek?
  11. Distansiyon nedir ne demek?
  12. Gaz distansiyonu ne demek?
  13. Abdominal distansiyon ne demek?
  14. Tıpta irritasyon ne demek?
  15. Irritan nedir ne demek?
  16. Kimyasal irritasyon ne demek?
  17. Kontraksiyon nedir ne demek?
  18. Kontraksiyon gücü nedir?
  19. Izokinetik kontraksiyon ne demek?
  20. Eksentrik kontraksiyon nedir?
  21. Miyofibril ne demek?
  22. Miyozin Filament ne demek?
  23. Eksantrik kas kasılması nedir?
  24. Izotonik kas kasılması nedir?
  25. Agonist kas nedir?

Biographer ne demek?

Hayat hikâyeleri yazan kimse, biyografi yazarı.

Poem ne demek?

i.şiir ,koşoşuk ,manzume,şairane ifade.prose poem mensur şiir, biçim,yapı veya duyusal içerigi bakımındam şiire benzeyen düzyazı. ...

Poem ingilizce ne demek?

İsim şiir, koşuk, manzume. İsim şiir gibi hisli, dokunaklı, güzel duygular ilham eden eser.

Read Poem ne demek?

reading poems kelimesi şiir okumak demektir.

Poem ne demek tıp?

Peroral Endoskopik Myotomi (POEM) işlemi akalazya ya da bazı yemek borusu hastalıklarında kullanılan ileri endoskopik bir tedavi yöntemidir.

Myotome ne demek?

1- Kasa kesi yapmada kullanılan bisturi; mi-yotom. 2- Somit'in, farklılaşarak iskelet kaslarını oluşturan bölümü; miyotom.

Achalasia ne demek?

Bir çeşit yutma güçlüğüdür. Yemek borusunun altında bulunan sfinkterin aşırı kasılması neticesi yenilen gıdaların mideye geçememesi durumudur. Ağrılı yutma olduğu için hasta zamanla yemekten korkmaya başlar.

Dysphagia ne demek?

Disfaji, katıları veya sıvıları yutma güçlüğü ile ilgili tıbbi bir durumdur. Bir başka ifade ile boğazın tam olarak blokajı veya bir şeyin yutma faaliyetini engellemesi hissi ile karakterize yutma bozukluğudur.

Circumduction ne demek Anatomi?

Circumduction, tıpta kullanılan bir terimdir. Latince bir kelimedir. Circumduction, kol ve bacakların en tepe noktası eklem noktasında olan, kuralı ise serbest ucu tarafından çizilen daire kısmından oluşacak ve bir koni çizer şekilde havada sallaması duruma denilmektedir.

Dilatasyon nedir ne demek?

Dilatasyon, yüksek katlı ve oturma alanı geniş yapılar tasarlanırken yapının oturduğu zemindeki farklılıklar ve sıcaklık değişimlerinden dolayı meydana gelen genleşme ve kısalma hareketlerinin yapıya zarar vermesini engellemek amacıyla yapılarda bırakılan boşluklara verilen isimdir.

Distansiyon nedir ne demek?

Distansiyon tıp dilinde kullanılan bir terimdir. İç organlarda oluşan şişliklere verilen bir isimdir. Hava veya gazla iç organlarda şişme yaşanması, distansiyon olarak adlandırılır. Özellikle karın bölgesinde yaşanması, kişinin bazı belirtileri göstermesine neden olur.

Gaz distansiyonu ne demek?

Yemek borusu ile makat arasında, sindirim sisteminin herhangi bir noktasında gazın akışı engellenebilir. Bu akışın herhangi bir nedenle engellenmesi ile gaz ve sıvıların birikmesi sonucunda karın şişkinliği ve karında gerginlik (distansiyon) olur.

Abdominal distansiyon ne demek?

Distansiyon, hava veya gaz birikmesi nedeniyle iç organlarda şişkinlik oluşması durumudur. Bu rahatsızlık daha çok karın bölgesindeki iç organlarda meydana gelir. Dokunulduğu zaman bir gerginlik ve ağrı hissedilmesine neden olabilir. Tıp dilinde abdominal distansiyon olarak adlandırılan karın şişkin.

Tıpta irritasyon ne demek?

İrritasyon: [İng. Irritation] Tahriş; deri veya mukozada tahriş nedeniyle oluşan durum, inflamasyon ön durumu. İrritan madde ile oluşur. Uyarı, irkilme; Vücudun herhangi bir kısmının, bir uyarana karşı aşırı derecede duyarlı olması.

Irritan nedir ne demek?

İrritan Kontakt Dermatit Deriye dışarıdan temas eden bir takım irritan (tahriş edici) maddelerin oluşturduğu lokal eflamatuar ve immünolojik olmayan, yani bağışıklık sistemi tarafından başlatılmayan, bir reaksiyondur. Tüm kontakt dermatit olgularının ortalama %70'ini oluşturur.

Kimyasal irritasyon ne demek?

İrritasyon; bir malzeme ya da kimyasalın ciltte, mukozal dokularda oluşabilen lokal tahriş olarak tanımlanabilir.

Kontraksiyon nedir ne demek?

Kontraksiyon, kasların kasılması hareketinin adıdır. Bu kasılma vücudun tek bir yerinde değil her alanında olabilir. Ayrıca kelimenin bir başka anlamı da büzüşme ve kasılma ile hücre duvarlarında yaşanan birbirine olan yakınlaşmadır.

Kontraksiyon gücü nedir?

Kas kasılması veya kontraksiyon, kas dokusunda bulunan aktin ve miyozin arasındaki çapraz köprülerin kullanılması ile bir gerginlik yaratılması. Bu gerginlik durumunda, kas uzama, kısalma gösterdiği gibi boyutu değişmeyebilir.

Izokinetik kontraksiyon ne demek?

4-İzokinetik Kontraksiyon: Sabit bir hızda, hareket sınırı boyunca maksimal gerilimle ve eşit dirençle kasta kısalma meydana gelmesidir.

Eksentrik kontraksiyon nedir?

Eksantrik kontraksiyonlar ise uygulanan güç, kasın kendi ürettiği anlık kuvveti geçtiğinde oluşan kas aktiviteleridir. Bu durumda aktif kas uzar. Eksantrik kontraksiyonlar genelde enerjiyi yavaşlatma, frenleme yada sönümlemek için kullanılır. Bu durum klasik olarak yokuş aşağı yürüme/koşma sırasında görülür.

Miyofibril ne demek?

Miyofibriller, kas dokuda bulunan ve kas dokunun en önemli özelliği olan kasıp gevşemeyi sağlayan protein iplikçiklerdir. Çizgili (iskelet) kaslarda ve kalp kasında düzgün diziliminden dolayı bu kaslar mikroskop altında çizgili görünürler.

Miyozin Filament ne demek?

Filament : [Bakınız: iplik]. ... Miyozin : Pek çok hücrede ve çizgili kasta bulunan, çizgili kasnı kalın ipliklerinin esas bileşeni olan, uzun iki iplik şeklinde, bir alfa heliks kuyruk, bir boyun ve ATPaz faaliyeti bulunan iki küresel baştan oluşan, miyozin I, miyozin II, miyozin V tipleri olan bir protein.

Eksantrik kas kasılması nedir?

Eksantrik kasılma; kasın tonusu, gerimi artarken boyu uzar; merdiven inme, bir ağırlığı kol ile indirme. İzokinetik kasılma; hareket hızının sabit tutulduğu maksimal bir kasılma şeklidir. İzokinetik kasılmalar için sürati kontrol eden özel bir aparey gereklidir.

Izotonik kas kasılması nedir?

İzotonik kasılma: Bu kasılma türü izometrik ve izotonik kasılmanın karışımıdır. Örneğin bir ağırlık kaldırılmasında öncelikle izometrik çalışma olur. Yeni elastiki element, kuvvet kaldırılan ağırığın kütlesini aşana kadar gerilir, bu kütle aşıldığı anda da kontraktil element kısalır.

Agonist kas nedir?

Agonist kaslar; aynı hareketi yaptıran kas veya kaslara denir. Bunlardan en etkili olanı prime mover, esas hareket ettiricidir. başlangıcını hareketsiz kılan kaslardır (şınav sırasında karın kaslarının çalışması). ➢Sinerjist kaslar; aynı hareketin yapılmasına yardımcı olan kaslardır.