Mazereti olan ne demek?

İçindekiler:

  1. Mazereti olan ne demek?
  2. Mazeret ne demek TDK?
  3. Müjdelemek kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  4. Bahane ne demek TDK?
  5. Mazeret sınavı nasıl olur?
  6. Maruzat mi Mazurat mi?
  7. Uyarı uyarma ne anlama gelir?
  8. Baha ne anlama geliyor?
  9. Mazeret sınavına kimler girebilir?
  10. Lisede mazeret sınavı nedir?
  11. Mazurat ne demek?
  12. Maruzat nasıl?
  13. Mezat alanı ne demek?
  14. Uyarı cümlesi nedir örnekler?
  15. Uyarı kelimesinin eş anlamı nedir?

Mazereti olan ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan mazeret, ''Mazur görmek'' sözcüğünden türetilmiştir. Birini mazur görmek, yaptığı hatayı affetmek ya da kusurunu yok saymak anlamına gelirken, mazeret ise bir şeyi yapmamak için öne sürülen bahane demektir.

Mazeret ne demek TDK?

TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı "mazeret" şeklindedir. TDK sözlüğe göre isim olan mazeret kelimesi "Özür" ve "Bahane" anlamına gelmektedir.

Müjdelemek kelimesinin sözlük anlamı nedir?

geçişli f. (< müjde+le-mek) Sevindirici haber getirmek, müjde vermek, muştulamak, tebşir etmek.

Bahane ne demek TDK?

BAHÂNE. 1. Bir şeyin asıl sebebi yerine ileri sürülen sözde sebep, gerçekle ilgisi olmayan sahte özür ve mâzeret: Cevap verirken şaşırıyor, mânâsız bahâneler göstererek beni aldatmaya çalışıyordu (Reşat N. Güntekin).

Mazeret sınavı nasıl olur?

Mazeret Sınavına Hangi Durumlarda Girilebilir
  1. Lisans programında aynı günde üç dersten fazla sınavı olan öğrenciler diğer derslerin (dördüncü, beşinci veya altıncı dersin) mazeret sınavına girebilir.
  2. Lisans programında sınavı çakışan öğrenciler giremedikleri sınavın mazeretine girebilirler.
Daha fazla öğe...•BE

Maruzat mi Mazurat mi?

MAZURAT MI, MARUZAT MI? Türk Dil Kurumu'na göre ''maruzat'' olarak yazılmaktadır.

Uyarı uyarma ne anlama gelir?

Bir kimseye bir davranışta bulunmamasını söylemek, ikaz etmek. Görevini gereği gibi yapmayan kimseye nasıl davranması gerektiğini hatırlatmak, ihtarda bulunmak.

Baha ne anlama geliyor?

Baha ismi Arapça kökenlidir ve güzellik, zariflik, parıltı anlamındadır. Ayrıca Farsça, kıymet, değer, paha anlamlarına gelmektedir.

Mazeret sınavına kimler girebilir?

Lisans programında aynı günde üç dersten fazla sınavı olan öğrenciler diğer derslerin (dördüncü, beşinci veya altıncı dersin) mazeret sınavına girebilir. ... Lisans esas program derslerinin sınavlarıyla çiftanadal/yandal sınavlarının çakışması durumumda mazeret sınavına girebilir.

Lisede mazeret sınavı nedir?

Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınav ve bütünleme sınavına katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınav ve bütünleme sınavlarının bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.

Mazurat ne demek?

Mazurat ne demek? Mevki, makam veya yaş bakımından büyük birine sunulan, bildirilen dilek veya bilgi, sunuş.

Maruzat nasıl?

MARUZAT NASIL YAZILIR? ... Türk Dil Kurumu'na göre ''maruzat'' olarak yazılmaktadır.

Mezat alanı ne demek?

Müzayede (mezat), olarak da bilinir, taşınır ya da taşınmaz malların açık artırma yoluyla alım ya da satımıdır. ... Tarihte mal ve araziden başka köleler de müzayede yoluyla satılmıştır. Eski Yunan'da kölelerin müzayedeyle satılması Homeros döneminde bile vardı.

Uyarı cümlesi nedir örnekler?

Bu cümleler bir kişiyi, kötü bir durumla karşılaşma ihtimaline karşı bilgilendirme niteliği taşır. ... Örnek: – Evi yeni badana ettik, lütfen eşyaları taşırken buna dikkat edin. – Yazın yaşa, kışın taşa oturma.

Uyarı kelimesinin eş anlamı nedir?

Bir diğer eş anlamlısı ise ihtar kelimesidir. Ayrıca ikaz, tembih, uyarma gibi anlamları bulunuyor. Bu anlamları birbirlerinin yerine kullanılabilir. Uyarı kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlısı ise genellikle ikaz kelimesidir.