Yeşilay nedir görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yeşilay nedir görevleri nelerdir?
  2. Yeşilay nelerle mücadele eder?
  3. Yeşilay nasıl bir kurum?
  4. Yeşilay ne tür hizmetler verir?
  5. Yedam neler yapar?
  6. Türk Kızılayı hangi kuruma bağlıdır?

Yeşilay nedir görevleri nelerdir?

YEŞİLAY'IN GÖREVLERİ Yeşilay, ülkemizdeki önemli teşkilatlanmalardan biridir. Ülkemizde yaşayan başta gençler ve tüm halkı alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan koruyan, kurtaran ve bunlara karşı eğiten bir kurumdur.

Yeşilay nelerle mücadele eder?

Cemiyet, yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, milli ...

Yeşilay nasıl bir kurum?

Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Yeşilay ne tür hizmetler verir?

Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk ...

Yedam neler yapar?

YEDAM olarak tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz.

Türk Kızılayı hangi kuruma bağlıdır?

TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Varlığı zamanla sınırlı olmayan Türkiye Kızılay Derneği Türkiye Cumhurbaşkanının yüksek himayeleri altındadır.