Boraks suyu nasıl yapılır tarifi?

İçindekiler:

  1. Boraks suyu nasıl yapılır tarifi?
  2. Tutkalsız slime malzemeleri nelerdir?
  3. Tutkalı slime nasıl yapılır?
  4. Sıvı yapıştırıcı slime ne işe yarar?
  5. Simli yapıştırıcı ne işe yarar?
  6. Slime hamuru evde nasıl yapılır?
  7. Çörek hamuru nasıl yapılır?

Boraks suyu nasıl yapılır tarifi?

1 su bardağı sıcak su içerisine 1 yemek kaşığı boraks tozu eklenir ve eriyinceye kadar iyice karıştırılır. Diğer yandan bir kaseye yarım su bardağı tutkal yarım su bardağı sıcak su karıştırılır. Tutkal ile sıcak su birbirine iyice karıştıktan sonar içine istenilen renkte gıda boyası eklenir.

Tutkalsız slime malzemeleri nelerdir?

2. Tutkalsız ve Borakssız Slime Yapımı

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 2 yemek kaşığı vücut şampuanı,
  • Gıda boyası,
  • Su,
  • Geniş bir kap.

Tutkalı slime nasıl yapılır?

-Bir kabın içerisine tutkalı döküp biraz karıştırın ve sonra sırasıyla çeşme suyu (karıştır), sim, tıraş köpüğü ya da gıda boyası (karıştır), 1,5 yemek kaşığı jel bulaşık deterjanı, son olarak da ayrı bir yerde hazırladığınız ılık su ve boraks karışımını ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.

Sıvı yapıştırıcı slime ne işe yarar?

Popüler kültürün en eğlenceli oyunlarından biri olan Südor Sıvı Yapıştırıcı Slime, renklerin iç içe geçmesi ve ele yapışmadan akmasıyla aynı zamanda stres attıran bir uğraştır. Oynarken öğrenen çocukların dokunma duyusunun gelişmesine yardımcı olur. Farkındalığı ve dikkati geliştirir.

Simli yapıştırıcı ne işe yarar?

Ürün tanımı tesa Simli yapıştırıcı, hediyeler, tebrik kartları, resimler vb. el işleri için simli bir dekoratif yapıştırıcıdır.Yapacağınız süslemelerde göz alıcı görüntüler elde etmenizi sağlar. İnce bir püskürtme borusu bulunan sıkma tüpü sayesinde hassas ve damlamasız bir uygulama sağlar.

Slime hamuru evde nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı boraksı, 1 su bardağı sıcak suyun içine koyup, iyice karıştırın. Boraks tozu tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Başka bir kavanoza, 1/2 su bardağı tutkalı ve sıcak suyu karıştırın. Bunu sulu bir yapışkan üretmek için yapıyoruz.

Çörek hamuru nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.