Türkmen Holding kimdir?

İçindekiler:

  1. Türkmen Holding kimdir?
  2. Türkmen Holding ne iş yapar?
  3. ATT Tekstil kimin?
  4. Türkmenler Oğuz mu?
  5. Alders Tekstil sahibi kimdir?
  6. Türkmenler hangi Oğuz boyundan?
  7. Türkmen Alevi midir?
  8. Türkmen sözü nereden gelir?
  9. Oguzlar nerede kuruldu?
  10. Yörükler Sünni mi?
  11. Türkmen adı ilk nerede geçer?
  12. Türkmen Kürt müdür?
  13. Oğuz Türkleri hangi devletleri kurdular?
  14. Oğuz Türkleri hangi ülkeler?
  15. Yörük ve Türkmen aynı mı?
  16. Yörükler hangi boydan gelmiştir?
  17. Türk adı Uygur metinlerinde hangi anlamda kullanılmıştır?

Türkmen Holding kimdir?

Bugün ATT Concorde, ATT Clothing, Türkmen Dış Ticaret, Türkmen Lojistik, Türkmen Teknoloji ve ATM Yachts & Design şirketlerinde toplam 1500 'den fazla çalışanıyla hizmetlerini sürdüren Türkmen Grup, Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Türkmen'in “daima yeni fırsat ve vizyon üretme, inovatif yaklaşım, hızlı çözüm ...

Türkmen Holding ne iş yapar?

Grup Hakkında En büyük sermayesini ve en önemli yatırımını yapış felsefesi olarak görür ve değerlendirir. Türkmen Holding, bugün dünya çapında hizmet verdiği konfeksiyon, kumaş boya ve baskı sektörlerinin yanı sıra; lojistik, dış ticaret ve yatçılık sektörlerinde iddialı adımlar atmaya devam etmektedir.

ATT Tekstil kimin?

Türk tekstilinin önde gelen kuruluşu ATT Concorde, Türkmen Grup Tekstil şirketleri bünyesinde 1995 yılından bu yana, kendi tasarımı olan desenleri geniş yelpazeli kumaş kolleksiyonuna uygulayarak piyasaya sunan, modern teknolojinin tüm yeniliklerini kullanarak üretim yapan, konusunda lider bir baskı, boya ve terbiye ...

Türkmenler Oğuz mu?

Türkmenler, İslâmiyet'i kabul etmiş Oğuz boylarıdır. Türkmenler (Oğuzlar) 24 boydan oluşur. ... Türkiye, Balkanlar, Irak ve Suriye'de yaşayan Türkmenler de, Türk olarak adlandırılır. Azerbaycan ve İran'dakiler ise Azeri Türkleri adını almışlardır.

Alders Tekstil sahibi kimdir?

Fuat Türkmen - Chairman Of The Board - Alders Tekstil San. ve Tic A.S. | LinkedIn.

Türkmenler hangi Oğuz boyundan?

Modern Türkmenlerin tamamı, Orta Asya'nın büyük bir kesimini içine alan Batı Türkistan yöresindeki Oğuzların soyundan gelmektedirler. Oğuz kabileleri 7. yüzyılda Altay Dağları'ndan Sibirya stepleri üzerinden batıya hareket etmişler ve Güney Rusya ve İdil içlerine kadar girmişlerdir.

Türkmen Alevi midir?

Türkmen kimliği ve kültürü kimi yörelerde yalnızca Alevi inançlı Türklerce temsil edildiğinden, bu yörelerde halk arasında Türkmen kelimesi yalnızca Alevi anlamındadır. Örnek olarak, Kars - Ardahan illerinde yaşayan Aleviler Türkmen adıyla anılırlar.

Türkmen sözü nereden gelir?

Türkmen kelimesi ilk olarak XI. asrın Türk asıllı müellifi Kâşgarlı Mahmud'un büyük lügatinde izah ediliyor. ... İskender, üzerinde Türk belgeleri bulunan bu 24 kişiye Farsça 'türkmânend' (Türke benzer) demiş ve Türkmen adı böylece doğmuştur.

Oguzlar nerede kuruldu?

Bu boyun öncülüğünde Yağma ve Çiğil boylarının da katılımıyla kurulan Karahanlı Devleti içinde Oğuz boyları da vardı. 10. yüzyılda Hazar Denizi'nin doğusunda Oğuz Yabgu önderliğinde ilk devletlerini kurdular. 1000 yılında Kıpçaklar tarafından yıkılan bu devletten sonra Oğuzlar ikiye bölündü, bir kısmı kuzeye giderek ...

Yörükler Sünni mi?

Türkmen ve Yörük kelimeleri tarihi belgelerde eş anlamlı olarak da kullanılmıştır. ... Fakat, Balıkesir'de ise hepsi de etnik olarak Türkmen olsa da, Sünni olan Yörükler ve Manavlar ile Alevi olan Çepniler hariç yalnızca Alevi Tahtacılar Türkmen olarak adlandırılır.

Türkmen adı ilk nerede geçer?

İlk kez 8. yüzyılda bir Söğüt mektubunda geçen, 10. yüzyıldan itibaren genel bir adlandırma olarak yerleşik hayata geçmiş Türkler için, ağırlıklı olarak da Müslüman Oğuz boyları için kullanılmaya başlanılan Türkmen adı bugün dar manada Türkmenistan Cumhuriyeti'nde yaşayan Türkmenler ile Irak, İran, Suriye ve Anadolu' ...

Türkmen Kürt müdür?

Türkmenistan'daki Kürt kökenli Türkmen vatandaşları Türkiye'de de yaşayan Celalî ve Zirkan aşiretleriyle benzer özelliklerine sahiptir.Türkmenistan Kürlerinin büyük çoğunluğu Şii olmakla beraber Sünni ve Ezidiliğe mensup Kürtlerde bulunmaktadır.

Oğuz Türkleri hangi devletleri kurdular?

Oğuzlar sırasıyla şu devletleri kurdular: Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Selçuklu Devletleri, Türkmen Beylikleri, Atabeylikler, Kara-Koyunlu, Ak-Koyunlu devletleri, Ramazanoğulları, Dulkadırlar, İran'da Safevi, Afşar, Kacar devletleri, Anadolu Beylikleri, Osmanlı İmparatorluğu.

Oğuz Türkleri hangi ülkeler?

Oğuzlar, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, İran, Irak, Suriye, Mısır ve Balkanlarda (Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Sırbistan) yaşayan Türklerin atası sayılmaktadırlar.

Yörük ve Türkmen aynı mı?

Kökende; her Türkmen bir Yörük'tür, her Yörük de bir Türkmen'dir, Türk'tür. Yörükler, Türkmen/Oğuz boylarıdır. Yörük, göçebe hayat tarzını benimsemiş insandır. Yörük sözü, Anadolu'da yaylak-kışlak hayatı yaşayan Türkmen aşiretleri (obaları) için de kullanılır.

Yörükler hangi boydan gelmiştir?

Yörükler, Oğuzların Karaevli, Yaparlı-Yabırlı ve Yazır-Yazırlı boylarındandır. Karaevli-Karabölük; Karaçadırlı anlamındadır. Karaevli Obası Tekirdağ Alanya, Kadirli, Isparta, Sinop, Antalya, Kozan, Bolu, Kastamonu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Ulukışla ve Balkanlara iskan edilmiştir.

Türk adı Uygur metinlerinde hangi anlamda kullanılmıştır?

Türk adı Uygur metinlerinde “güç, kuvvet”, Kaşgarlı Mahmut'un “Divan-ı Lügati't-Türk” adlı eserinde “olgunluk çağı”, eski Çin kaynaklarında ise “miğfer” anlamında kullanılmıştır. Ziya Gökalp Türk adının“türeli (töreli), kanun nizam sahibi”anlamına geldiğini belirtmiştir.