Riyaset etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Riyaset etmek ne demek?
  2. Riyaset sevgisi nedir?
  3. Riyaset Divanı ne demek?
  4. Tensip ne anlama gelir?
  5. Kiyaset ne demek Osmanlıca?
  6. Baş olma sevdası ne demek?
  7. Riyaset ne demek Osmanlıca?
  8. Cumhuriyet müzesinde neler var?
  9. Hukuk dilinde tensip ne demek?
  10. Tensip hakkı ne demektir?
  11. Armoni kelimesinin anlamı nedir?
  12. 2 TBMM Binası bugün ne olarak kullanılmaktadır?
  13. Cumhuriyet Müzesi kim yaptı?
  14. Tespit zaptı hazırlandı ne demek?
  15. Tensiben karar verilmiş olması ne demek?
  16. Tensip Zapti hazirlandi ne nedir?
  17. Tensip zaptı hazırlandı ne anlama gelir?
  18. Ahenk harmoni ne demek?
  19. 2 TBMM binası neye dönüştürüldü?

Riyaset etmek ne demek?

riyaset / riyâset / رِيَاسَتْ / ریاست Reislik. Bir işi idarede başta bulunmak. Başkanlık.

Riyaset sevgisi nedir?

Makam ve mevki sevgisi.

Riyaset Divanı ne demek?

Riyaset (Başkanlık Divanı) Odası Girişte, koridorun solundaki ilk odadır. Bakanlar Kurulu (İcra Vekilleri Heyeti) odası olarak kullanıldığı gibi, Riyaset (Başkanlık) Divanı odası olarak da kullanılmıştır. Ayrıca Gazi Mustafa Kemâl Paşa'nın zaman zaman bu odada çalıştığı bilinmektedir.

Tensip ne anlama gelir?

Tensip zaptı davaların açılması ile birlikte mahkemelerin ilk duruşma öncesi tuttuğu tutanak anlamlarında kullanılır. Tensip kelimesi kelime anlamı olarak Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtilmiştir. Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre tensip yaraştırma manasında kullanılmaktadır.

Kiyaset ne demek Osmanlıca?

kiyaset / kiyâset / كياست Uyanıklık. Zekâ. Ferâset. Zeyreklik.

Baş olma sevdası ne demek?

İnsandan en son çıkacak huy, baş olmak, emretme arzusudur. Baş olma sevdası insan için felakettir. ... Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki, "Siz, emirliğe [baş olmaya] düşkünsünüz.

Riyaset ne demek Osmanlıca?

riyaset / riyâset / رِيَاسَتْ / ریاست Reislik. Bir işi idarede başta bulunmak. Başkanlık.

Cumhuriyet müzesinde neler var?

Müzede ilk üç Cumhurbaşkanı dönemini yansıtan olaylar, kendi sözleri, fotoğrafları, bazı özel eşyaları ile o dönemde mecliste alınan kararlar ve kanunlar sergilenmektedir.

Hukuk dilinde tensip ne demek?

Tensip zaptı, davanın açıldığı mahkemenin ilk duruşmadan önce, duruşmaya kadar yapılacak iş ve işlemleri belirlemek için tuttuğu bir tutanaktır. Tensip zaptı, davanın açıldığı mahkemenin hakimi tarafından hazırlanır.

Tensip hakkı ne demektir?

Tensip zaptı, görülen ya da görülecek olan davaların ön hazırlık kapsamında kayda geçmesi anlamına gelmektedir. Bir nevi davanın yapılacağı günün taraflara iletilmesine olanak sağlayan tensip zaptı, davayla ilgili dosya ve belgelerin duruşmaya getirilmesine olanak sağlıyor.

Armoni kelimesinin anlamı nedir?

ARMONİ – HARMONİ i. (Fr. harmonie < Lat. < Yun.) 1. mus. Sesler arasındaki kulağa hoş gelen uyum, âhenk.

2 TBMM Binası bugün ne olarak kullanılmaktadır?

Bu binanın ön kısmının Cumhuriyet Müzesi olarak düzenlenmesi, arka kısmının ise Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün hizmet binası olarak kullanılması kararlaştırılmıştır. Müze kısmı onarım ve restorasyonlardan sonra düzenlenerek tarihinde Cumhuriyet Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Cumhuriyet Müzesi kim yaptı?

Vedat Tek Cumhuriyet Müzesi/Mimarları

Tespit zaptı hazırlandı ne demek?

UYAP veya E-devlet üzerinde görünen “tensip zaptı hazırlandı” ibaresi, mahkeme hakiminin dava dosyasını incelediğini, yapılacak işleri veya duruşma gününü belirleyen “tensip zaptı” adlı tutanağı hazırladığını gösterir.

Tensiben karar verilmiş olması ne demek?

"Tensip kararı" has a speacial meaning in legal language: Tensip kararı - Hukuk yargılamasında dava açılması üzerine, yargıcın davanın açıldığını belirleyerek, ilk duruşma gününü saptaması ve bunun taraflara bildirilmesi ve gerekli diğer konularda karar vermesi.

Tensip Zapti hazirlandi ne nedir?

Tensip zaptı, davanın açıldığı mahkemenin ilk duruşmadan önce, duruşmaya kadar yapılacak iş ve işlemleri belirlemek için tuttuğu bir tutanaktır. Tensip zaptı, davanın açıldığı mahkemenin hakimi tarafından hazırlanır.

Tensip zaptı hazırlandı ne anlama gelir?

Tensip zaptı hazırlandı öbeği dava açıldıktan sonra mahkemece yapılan dava dilekçesinin incelenmesi sonucunda hazırlanan tutanağın yazılmasını ifade eder. Tensip zaptı hazırlanmasıyla davanın ön hazırlığı tamamlanmış olur.

Ahenk harmoni ne demek?

harmoni anlamı Uyum, düzen, ahenk. 2. müz.

2 TBMM binası neye dönüştürüldü?

1923 yılında mimar Vedat Tek (1873-1942) tarafından Cumhuriyet Halk Fırkası Mahfeli olarak tasarlanan ve inşa edilen bu bina işlevi değiştirilerek meclis olarak kullanılmıştır.