Kredi Yurtlar Kurumu borçları silinecek mi?

İçindekiler:

  1. Kredi Yurtlar Kurumu borçları silinecek mi?
  2. Evlenince kredi borcu siliniyor mu?
  3. KYK borçları ne zaman ödenecek?
  4. KYK Borç yapılandırmada faiz siliniyor mu?
  5. KYK Borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?
  6. Vergi borcu faizleri silinecek mi?
  7. Okul bitmeden evlenince KYK borcu silinir mi?
  8. KYK borcunu kaç ay ödenmezse haciz gelir?

Kredi Yurtlar Kurumu borçları silinecek mi?

KYK borçları toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Öncelikle KYK borçlarının şartsız olarak silinmesi gerekiyor. Bir kalemde şirketlerin borçlarını silenler için bu zor bir talep değildir. Diğer yandan 8 milyon öğrencinin olduğu ülkemizde milyonlarca öğrenci hâlâ daha KYK öğrenim kredisi almak zorunda kalıyor.

Evlenince kredi borcu siliniyor mu?

KYK öğrenim kredisi borcu evlenince silinir söylentisi doğru değildir. Bir dönem, Meclise gelen bir önergede tartışılmış ama sonrasında herhangi bir ses çıkmamıştır. Evlenince, nikâhlanınca KYK kredi borcu siliniyor gibi bir durum söz konusu değil.

KYK borçları ne zaman ödenecek?

Öğrenim KYK Kredisi, öğrencinin, eğitim süresinin bitiminden itibaren iki yıl sonra ödenmek zorundadır.

KYK Borç yapılandırmada faiz siliniyor mu?

Yapılandırılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutarın yüzde 90'ı, ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise yüzde 50'si tahsil edilmeyecek, yani silinecek.

KYK Borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

Vergi borcu faizleri silinecek mi?

Faizin bir kısmı siliniyor Vergi aslına bağlı olarak kesilmiş olan vergi cezaları (vergi ziyaı cezası gibi) ise tamamen siliniyor.

Okul bitmeden evlenince KYK borcu silinir mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun mevzuatlarında evlilik durumunda borçların silindiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konu hakkındaki söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak, bu durum geçmişte birkaç defa TBMM'de konuşulmuş ama bir sonuca varılmamıştır. Dolayısıyla, KYK'dan öğrenim kredisi almış her T.C.

KYK borcunu kaç ay ödenmezse haciz gelir?

KYK borcu 1 ay ödenmezse bir şey olmaz. Lakin, 2 taksit üst üste ödenmezse borcunuz vergi dairesine düşer. Bundan sonra ödemelerinizi vergi dairesi üzerinden yapmalısınız. Eğer oraya da borcu ödemezseniz evinize tebligat kağıdı gelir.