Yeşil mercimekli ıspanak başı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yeşil mercimekli ıspanak başı nasıl yapılır?
  2. Ispanak kökleri nasıl pişirilir?
  3. Mercimek yemeği nasıl yapılır?
  4. Ispanaklı yeşil mercimek çorbası kaç kalori?
  5. Ispanak Kökü yemeği nasıl pişirilir?
  6. Ispanak Kökü kavurma nasıl yapılır?
  7. Ispanak turşusu nasıl yapılır?
  8. Yeşil mercimek Haşlanmadan pişirilir mi?
  9. Köy mercimeği nasıl yapılır?
  10. Ispanak Başı yemeği kaç kalori?

Yeşil mercimekli ıspanak başı nasıl yapılır?

Ekşili Ispanak Başı Nasıl Yapılır?
  1. Ispanak köklerini ve saplarını yıkayıp ayıklayın. ...
  2. Tereyağını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyip, içine küçük doğranmış soğanı ve sarımsakları koyup, kavurun.
  3. Salçayı da ekleyip beraberce kavurduktan sonra içine haşlanmış mercimek, nohut ve baharatları ilave edin.
Daha fazla öğe...

Ispanak kökleri nasıl pişirilir?

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Yemeği Tarifi Yapılışı Kaynamış suda 15 dk bekletip, suyunu sıkın. Soğanı ince ince, küp küp doğrayın. Kızmış zeytinyağına ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra içine ıspanakları ekleyin ve kavururken içine 1 tane kesme şeker atın yemeğin asitini alması için.

Mercimek yemeği nasıl yapılır?

1,5 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Ispanaklı yeşil mercimek çorbası kaç kalori?

Mercimekli Ispanak Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 59 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 528 gramlık miktarında Mercimekli Ispanak 312 kalori bulunmaktadır. Mercimekli ıspanak yemeği, A, C, E, K vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum içeriğine sahip bir yemektir.

Ispanak Kökü yemeği nasıl pişirilir?

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Yemeği Tarifi Yapılışı Kaynamış suda 15 dk bekletip, suyunu sıkın. Soğanı ince ince, küp küp doğrayın. Kızmış zeytinyağına ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra içine ıspanakları ekleyin ve kavururken içine 1 tane kesme şeker atın yemeğin asitini alması için.

Ispanak Kökü kavurma nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Ispanak kökleri iyice yıkanıp kurulanır,
  2. Sarımsak ince doğranır,
  3. Soğan ufak küp şeklinde kesilir veya rendelenir,
  4. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır,
  5. Önce soğanlar ve sarımsak sararana kadar kavrulur,
  6. Sonra kökler eklenip 15-20 dakika kavrulur,
Daha fazla öğe...

Ispanak turşusu nasıl yapılır?

2 su bardağı suyun içine ıspanak köklerini, kuru biberleri atıp 15 dakika kaynatıyoruz. Kaynayan turşuya limon tuzu, sirke, yağ ve tuzu ilave ediyoruz. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Yeşil mercimek Haşlanmadan pişirilir mi?

Önceden haşlayarak pişirilen mercimeğin besin değeri kaybetmesi dolayısıyla biz önceden haşlamadan çiğden yemeğimizi hazırlıyoruz. ... Yeşil mercimek yemeğinde en önemli lezzet sırrı, soğanın yavaş yavaş kavrulmasıdır.

Köy mercimeği nasıl yapılır?

Yeşil mercimek tencereye koyulur. 4 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve azıcık yıkanır. Soğan ve sarımsak yağda kavrulur ve üzerine salçası da atılır, az daha kavrulur. Sonrasında tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salça ilave edilir.

Ispanak Başı yemeği kaç kalori?

Haşlanmış ıspanak yaklaşık 29 kalori iken diğer besinlerin yemekte kullanılması ile bir porsiyon ıspanak yemeği yaklaşık 133 kaloriye ulaşır. 1 çorba kaşığı ıspanak yemeği ise 19 kalori almanıza neden olur. 100 gram ıspanak yemeği tükettiğinizde ise 76 kalori değerindedir.