Kürt sanatçı Mem Ararat nerelidir?

İçindekiler:

  1. Kürt sanatçı Mem Ararat nerelidir?
  2. Mem Ararat Kürt mü?
  3. Mem Ararat ne zaman doğdu?
  4. Xece Dem nereli?
  5. Grup Seyran aslen nereli?
  6. Ararat hangi dilde?
  7. Rojda kimdir nerelidir?
  8. Milletvekili Eren Erdem aslen nereli?
  9. XECE Herdem nereli kaç yaşında?
  10. Grup Seyran solisti kim?
  11. Ararat Kürtçe ne demek?
  12. Ağrı dağının ismi nereden geliyor?
  13. Hozan Aydın kimdir nerelidir?
  14. Rojda Şenses eşi kimdir?
  15. Mehmet Erdem aslen nereli?
  16. XECE Herdem kaç yaş?
  17. Ali Polat Grup Seyran nereli?

Kürt sanatçı Mem Ararat nerelidir?

Kürt Ses Sanatçısı, Müzisyen Müzisyen, Kürt şarkıcı. yılında Mardin'in Derik ilçesine bağlı Girkê Şêxê mezrasında dünyaya geldi. 1989 yılına kadar bu mezrada yaşadı. Ekonomik sıkıntılardan dolayı ailesi 1989 yılında Türkiye'nin batısına göç etti.

Mem Ararat Kürt mü?

Mem Ararat,1981 yılında doğmuş Kürt sanatçıdır.Besteleri oldukça beğenilmiştir.Kürt müziğine son yıllarda damgasını vurmuştur.

Mem Ararat ne zaman doğdu?

(40 yıl yaşında) Mem Ararat/Doğum tarihi

Xece Dem nereli?

XeceHerdem 1993 yılında Mersin'de dünyaya gelmiştir. Asıl ismi Hatice'dir. Kürt dilinde Xecé olarak anılmasına vesile olmuştur. Aslen Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi nüfusuna bağlı olan XeceHerdem'in ailesi Maraş Katliamından kaçarak Mersin'e göç etmiştir. Gerçek ismi Hatice'dir.

Grup Seyran aslen nereli?

grup üyelerinden biri pazarcıklı biri elbistanlıdır.

Ararat hangi dilde?

Tevrat'ta ve bazı kitaplarda Nuh'un Gemisinin tufandan sonra Ararat Dağı'na oturduğu yazılıdır. Ermeniler de Ağrı Dağı'na “Ararat” demektedirler. Türk Dil ve Tarih Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise “Ararat”'ın Türkçe bir kelime olduğu ve bu ismin Türkler tarafından verildiği açıklanmıştır.

Rojda kimdir nerelidir?

Kurtalan, Türkiye Rojda Şenses/Doğum yeri

Milletvekili Eren Erdem aslen nereli?

Aslen Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi nüfusuna bağlı olan XeceHerdem'in ailesi Maraş Katliamından kaçarak Mersin'e göç etmiştir. Gerçek ismi Hatice'dir. Albümleri; XeceHerdem (2018)

XECE Herdem nereli kaç yaşında?

Xece Herdem'in tam adı Hatice Demirkıran'dır. Xece ise onun sahne adıdır. Xece Herdem tarihinde Mersin'in Mezitli ilçesinde dünyaya geldi. Alevi Kürtlerden olan Herdem'in asıl memleketi ise Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesidir.

Grup Seyran solisti kim?

Ziyarette konuşan Grup Seyran Solisti Ferdi Tomay, “Grup Seyran insanların duygularına tercüman olan bir müzik grubudur” dedi.

Ararat Kürtçe ne demek?

“Agiri” Kürtçede “ateş dağı, yanan dağ ve ateşten dağ anlamındadır. Tevrat'ta ve bazı kitaplarda Nuh'un Gemisinin tufandan sonra Ararat Dağı'na oturduğu yazılıdır. Ermeniler de Ağrı Dağı'na “Ararat” demektedirler.

Ağrı dağının ismi nereden geliyor?

Bu istek üzerine, Kasım 1919'da Karakilise adı, KARAKÖSE olarak değiştirildi. 1938'de sınırları içinde bulunan ve Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı dağından ötürü Karaköse adı AĞRI oldu. İsmi sınırları içindeki “Ararat” dağından alır. ... Ararat, önce aran sonra da Ağrı adını aldı.

Hozan Aydın kimdir nerelidir?

Hozan Aydın 1962 de, Kürdistanda dengbej lerin vede şarkılarin kaynağı olan Serhad bölgesinde, Xindeqa köyünde dünyaya geliyor. Aydın, dedesinin, babasinin vede Serhad daki dengbej lerin sesi ile beslenerek çocuk yaşta kendisini şarkılarin etkisinde buluyor ve şarkılar söylüyor.

Rojda Şenses eşi kimdir?

Alaattin Aykoçe. 2003 Rojda Şenses/Eşi

Mehmet Erdem aslen nereli?

Manisa, Türkiye Mehmet Erdem/Doğum yeri

XECE Herdem kaç yaş?

Xece Herdem tarihinde Mersin'in Mezitli ilçesinde dünyaya geldi.

Ali Polat Grup Seyran nereli?

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğan Polat küçük yaşta ailesi ile birlikte İstanbul'a göçederek Moda semtine yerleşti. 1935 yılında Fenerbahçe Stadı'nda yapılan Balkan Atletizm Şampiyonası'ndan esinlenerek kendini atletizme verdi.