Bankadaki altın hesabından vergi alınır mi?

İçindekiler:

  1. Bankadaki altın hesabından vergi alınır mi?
  2. Bankadaki altın hesabından ne kadar vergi kesilir?
  3. Banka döviz satışında vergi var mı?
  4. Döviz alırken ne kadar vergi?
  5. Bankadan dolar bozarken vergi var mı?
  6. Bankadan gram altın alınır mı?

Bankadaki altın hesabından vergi alınır mi?

Daha önce kambiyo işlemi olarak değerlendirilmeyen altın işlemleri de geçen hafta bu kapsama alınmış ve binde 2'lik vergiye tabi hale getirilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla birlikte bankalarda açılan altın hesaplarında da alım satım vergi oranı yüzde 1'e yükseltildi.

Bankadaki altın hesabından ne kadar vergi kesilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de bazı işlemlerde vergi oranları düşürüldü. Alınan karara göre altın, dolar, euro alımı işlemlerinde uygulanan yüzde 1'lik vergi binde 2'ye çekildi.

Banka döviz satışında vergi var mı?

Son dakika haberi! Döviz ve altın alım satım işlemlerinde uygulanan vergi oranları, 'de artırılmıştı. Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV), binde 2'den yüzde 1'e yükseltilmişti. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kambiyo işlemlerinde alınan vergi tekrar binde 2'ye indirildi.

Döviz alırken ne kadar vergi?

Alınan karara göre altın, dolar, euro alımı işlemlerinde uygulanan yüzde 1'lik vergi binde 2'ye çekildi. Örnek olarak bankadan 1000 dolar alırken ödenen 10 dolarlık vergi 2 dolara geriledi. Aynı şekilde 1000 liralık altın alımına ödenen 10 liralık vergi de 2 lira olarak uygulanacak.

Bankadan dolar bozarken vergi var mı?

Bankada mevcut bulunan dövizinizi satarken değil yeni döviz almak istediğinizde binde 2 vergi söz konusu olmaktadır.

Bankadan gram altın alınır mı?

Altın hesabı açmak istediğiniz bankanın müşterisi olduktan sonra banka şubesine giderek ya da bankanın mobil uygulaması ya da internet bankacılığı vasıtasıyla altın hesabı açıp bu şekilde altın alımı ve satımı yapabilirsiniz.