Bağ-Kur hizmet dökümü nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur hizmet dökümü nasıl alınır?
  2. Bağ-Kur gün sayımı nasıl öğrenirim?
  3. Bağ-Kur ödemelerimi nasıl görebilirim?
  4. Bağkur'da silinen günler geri alınabilir mi?
  5. 4 A bağkur mu?
  6. Bağ-Kur'da ihya ne demek?
  7. Bağkur aylık ödeme ne kadar 2021?
  8. Esnaf Bağkur primi ne kadar?
  9. Bağ-Kur prim ödemesi ne zaman yapılır?

Bağ-Kur hizmet dökümü nasıl alınır?

BAĞ-KUR (4B) SİGORTA PRİM GÜNLERİ ÖĞRENME 4B hizmet dökümü e-Devlet üzerinden herhangi bir gün alınabilir. Eğer e-Devlet resmi internet sitesinde alt yapı çalışması yoksa her zaman alınabilir. 4B'li çalışanlar, e-Devlet üzerinden rahatlıkla tüm primlerini ve sigorta bilgilerini görebilecekler.

Bağ-Kur gün sayımı nasıl öğrenirim?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bağ-Kur ödemelerimi nasıl görebilirim?

e-Devlet Kapısı
  • Sosyal Güvenlik Kurumu.
  • 4B Ödeme Dökümü

Bağkur'da silinen günler geri alınabilir mi?

Silinmiş olan Bağkur prim günleri ihya edilir mi? Silinen Bağ Kur günlerinin ihyası, çıkarılan 7256 sayılı kanun kapsamında mümkündür. Bağ Kur borçlarının silinmesiyle birlikte dondurulan hizmet sürelerinin yeniden aktif hale getirilebilmesi için vatandaşın ihya işlemi gerçekleştirme hakkı vardır.

4 A bağkur mu?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır. 4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir.

Bağ-Kur'da ihya ne demek?

Yapılandırma yasasının Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen durumda olan Bağkur'lular daha az ödeme yaparak ihya (canlandırma) imkanına sahip olacak. 2008'den başlayarak çeşitli kanunlarla Bağkur prim borcunu ödemeyen kişilerin prim borçları silindi ve sigortalılık süreleri donduruldu.

Bağkur aylık ödeme ne kadar 2021?

2021 yılı kapsamında Bağkur çalışanlarının aylık alt limit primleri ise, 1,235 TL olarak belirlenmiştir. Bağkur çalışanlarının sigorta primlerini düzenli olarak ödemeleri halinde % 5 indirimli olarak ödeyecekleri asgari ücret üzerinden alt limit primleri ise, 1,055 TL olarak belirlenmiştir.

Esnaf Bağkur primi ne kadar?

Bağkur aylık ödemenizi düzenli yapıyorsanız ve geçmiş döneme ait borcunuz yoksa 5 puanlık indirim ile ödeyeceğiniz en dusuk bagkur primi 868,18 TL, aylık bağkur ödemesini düzenli yapmıyorsanız ve geçmiş döneme ait borçlarınız varsa bu durumda ise ödeyeceğiniz bağkur ücreti aylık olarak 1015,33 TL olacaktır.

Bağ-Kur prim ödemesi ne zaman yapılır?

Her ayın prim borcunu sonraki ayın sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Yani sonraki ayın sonuna kadar bu borç cari borç olarak ödenir. Sonraki ayın sonundan yani son ödeme tarihinden sonra ödenmesi halinde ise bağ-kur 4b geçmiş dönem menüsünden ödenir.