Ilk araç alan sigortası ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. Ilk araç alan sigortası ne kadar 2020?
  2. Zorunlu trafik sigortası fiyatları arttı mı?
  3. 2 el araç trafik sigortası ne kadar?
  4. Hasarsızlık kademesi nedir?
  5. Araç satışından sonra trafik sigortası ne kadar geçerli?
  6. Araç devrinde sigorta şart mı?

Ilk araç alan sigortası ne kadar 2020?

İstanbul'da ilk kez yaptıran 1.344 TL Yeni düzenlemeye göre Türkiye genelinde İzmir, Yalova, Erzurum ve Kayseri baz alındı; yani ortalama kabul edildi ve bu iller için tavan fiyat iyi sürücülerde (otomobilde) 747 lira oldu. Bu şehirlerde yeni araç alanlar 1.358 lira , kötü sürücüler ise lira prim ödeyecek.

Zorunlu trafik sigortası fiyatları arttı mı?

Yıl başından bu yana trafik sigortasının fiyatı yüzde 6.4 düşmüş. 2020'nin ilk 5 aylık dönemi ile mukayese edildiğinde, geçen senenin Ocak-Mayıs döneminde ortalama fiyat 776 lira. Son bir yılda trafik fiyatında hemen hemen hiç artış yapılmamış. Bu haliyle son bir yıldır trafikte prim artmıyor dinebilir.

2 el araç trafik sigortası ne kadar?

İkinci El Araç İçin Trafik Sigortası Bundan dolayı ikinci el bir araç satın aldığınızda zorunlu trafik sigortası yaptırmak için 15 gün süreniz vardır. Bu arada, aracın önceki sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan trafik sigortasının süresi henüz dolmamışsa bu sigorta 15 gün süreyle geçerli olur.

Hasarsızlık kademesi nedir?

Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde prim ücreti 5. basamakla değerlendirilerek %15, ikinci yılında hasarsızlık olması halinde 6. basamakla %30, üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde ise 7.basamakla %45 oranında indirim uygulanır.

Araç satışından sonra trafik sigortası ne kadar geçerli?

Bundan dolayı ikinci el bir araç satın aldığınızda zorunlu trafik sigortası yaptırmak için 15 gün süreniz vardır. Bu arada, aracın önceki sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan trafik sigortasının süresi henüz dolmamışsa bu sigorta 15 gün süreyle geçerli olur.

Araç devrinde sigorta şart mı?

Noterde satış işlemi yapılırken aracın sigorta bilgileri kontrol edilmez ve aracın sigortasının olmaması satışına engel değildir. Ancak sigorta olmadan trafiğe çıkan araçların herhangi bir kazaya karışması ya da kontrol durumunda cezai işlem uygulanır.