Görev sözcüğünün eş anlamlısı var mıdır?

İçindekiler:

  1. Görev sözcüğünün eş anlamlısı var mıdır?
  2. Görev kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Sorumluluk eş anlamlısı görev mi?
  4. Kaba kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Fikir ve düşünce eş anlamlı mı?
  6. Sorumluluk yerine ne kullanılır?
  7. Fikir ve düşünce aynı şey mi?
  8. Fikir kelimesinin eş anlamlısı nedir acaba?
  9. Işletme sorumluluklarından hangisi işletmelerin varoluşu gereği yerine getirmesi gereken sorumluluktur?

Görev sözcüğünün eş anlamlısı var mıdır?

GÖREV KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI OLAN SÖZCÜKLER Görev kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir. Bunlar arasında fonksiyon, işlev ve vazife sözcükleri yer alır.

Görev kelimesinin eş anlamı nedir?

Görev Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Fonksiyon, işlev ve vazife sözcükleri görev kelimesinin eş anlamlısı olarak bilinmektedir.

Sorumluluk eş anlamlısı görev mi?

Sorumluluk kelimesinin eş anlamlısı olarak karşı 'mesuliyet' sözcüğü gelmektedir. Aynı anlam üzerinden cümle içerisinde kullanmak mümkündür. Sözlü ya da yazılı olarak mesuliyet kelimesi sorumluluk sözcüğünü tam olarak karşılamaktadır.

Kaba kelimesinin eş anlamı nedir?

Türkçede kaba kelimesinin yerine abullabut, çirkin, bayağı, dejenere, hoyrat, hantal, kaba saba, kötü, kocaman, küstah, saygısız, sakil, terbiyesiz, vahşi, uyumsuz, yoz ve yabani kelimeleri kullanılabilmektedir.

Fikir ve düşünce eş anlamlı mı?

Fikir kelimesinin eş anlamlı kelimelerinden ilki " Düşünce" kelimesidir. Düşünce kelimesi aynı zamanda fikir de demektir. ... Bir diğer fikir kelimesinin anlamı ise " İde" kelimesi olmaktadır.

Sorumluluk yerine ne kullanılır?

Üstlenmek kelimesi sorumluluk almak kelimesinin yerine kullanılabilen sözcükler arasında yer alıyor.

Fikir ve düşünce aynı şey mi?

Sözlüklerde düşünmek eylemi “Zihninde bir şey canlandırmak, elde edilen bilgilere zihnî faaliyet uygulayarak düşünce meydana getirmek, fikretmek; tefekkür etmek; aklından geçirmek, tasarlamak”; düşünce ise “Zihnin bir şey hakkında edindiği düşünme ürünü olan kavram, fikir” olarak tanımlanmaktadır.

Fikir kelimesinin eş anlamlısı nedir acaba?

Fikir kelimesinin iki tane eş anlamlısı olan sözcük bulunmaktadır. Bunların ilki ve en bilineni "düşünce" kelimesidir. Düşünce kelimesi aynı zamanda fikir demek olduğundan birbirleri yerine kullanılabilirler. Bir diğer fikir eş anlamlısı ise "İde" sözcüğüdür.

Işletme sorumluluklarından hangisi işletmelerin varoluşu gereği yerine getirmesi gereken sorumluluktur?

Şirketlerin yerine getirmesi gereken dört temel sorumluluk var: (i) Ekonomik – verimli ve karlı olmak, (ii) Hukuki – kanunlara uymak, (iii) Etik – kanunların ötesinde toplumsal norm ve beklentilere uyumlu davranmak, ve (iv) Sosyal – toplumsal sorunların çözümü için gönüllü katkıda bulunmak.