Norm fazlası olan öğretmenler ne yapacak?

İçindekiler:

  1. Norm fazlası olan öğretmenler ne yapacak?
  2. Norm fazlası öğretmenler resen atanacak mı?
  3. Norm fazlası öğretmenler neye göre belirlenir?
  4. Öğretmenlik norm fazlası nedir?
  5. Norm fazlası öğretmenler ne zaman ilişik keser?
  6. Norm kadro fazlası öğretmenlere ders verilir mi?
  7. Norm fazlası ilçe dışına atanır mı?
  8. Norm fazlası atama ne zaman 2021?
  9. Norm fazlasi kim olur?
  10. Norm kadro neye göre belirlenir?
  11. Bir okulda norm fazlası kim olur?
  12. Ilişik kesmenin süresi var mı?
  13. Norm fazlası ne zaman belirlenir 2021?
  14. Norm fazlası tercih yapmak zorunda mı?
  15. Norm fazlası öğretmen özür grubuna başvurabilir mi?
  16. Okul normları ne zaman belirlenir 2021?

Norm fazlası olan öğretmenler ne yapacak?

Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

Norm fazlası öğretmenler resen atanacak mı?

6- Norm fazlası öğretmenler; tercihlerine göre öncelikle kadrosunun bulunduğu yerleşim yeri ya da ilçe içindeki eğitim kurumlarına atanacaklardır. ... 10- Norm kadro fazlası olup tercihte bulunmayan öğretmenler, il içerisinde alanlarında atanabilecekleri norm kadro bulunması halinde resen atanacaktır.

Norm fazlası öğretmenler neye göre belirlenir?

Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesinde hizmet puanı esas alınmaktadır. Hizmet puanı en düşük öğretmen norm fazlası olarak değerlendirilir. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda hizmet süresine bakılır. Hizmet süresi en az olan öğretmen norm fazlası olarak değerlendirilir.

Öğretmenlik norm fazlası nedir?

"(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Norm fazlası öğretmenler ne zaman ilişik keser?

Atama sisteme girişi ve kararnamelerin düzenlenme tarihi 29 Temmuz olarak belirlendi. Milli Eğtiim Bakanlığı'nın takvimine göre, 2020 il içi atama sonuçlarını öğrenen öğretmenler, ilişik kesme işlemlerini 4 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla yapabilecekler.

Norm kadro fazlası öğretmenlere ders verilir mi?

1) Resmi görevi bulunanlara haftada 10 saate, 2) Resmi görevi bulunmayanlara haftada 40 saate kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta Öğretim ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarında, ek ders görevi verilebilir." ... Buna göre norm kadro fazlası öğretmen var iken dışarıdan birisine ücretli ders verilemez.

Norm fazlası ilçe dışına atanır mı?

Öğretmen ilçede özrü varsa o öğretmeni o ilçede istihdam etmek zorundasınız çünkü o öğretmeni o ilçeye siz özür durumundan atayarak atıl kapasite meydana getirdiniz. Özür durumu olan norm fazlası öğretmenler resen ilçe dışına atanamaz veya görevlendirilemez.

Norm fazlası atama ne zaman 2021?

Buna göre; 1-2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22 Eylül 2021- 05 Ekim 2021 tarihleri arasında "2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi" doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Norm fazlasi kim olur?

(2) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir." hükümlerine göre değerlendirme yapılmaktadır.

Norm kadro neye göre belirlenir?

Norm kadro hesaplanırken o branşa ya da alana ait toplam ders saati sayısı dikkate alınır. ... 31-42 saate kadar 2, 42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1 norm verilir.

Bir okulda norm fazlası kim olur?

Bir okulda 1 öğretmen norm fazlası olduysa hizmet puanı en düşük olan öğretmen norm fazlasıdır. Eğer 2 öğretmen norm fazlası durumundaysa hizmet puanı en düşük iki öğretmen norm fazlası olur.

Ilişik kesmenin süresi var mı?

Hemen ayrılış yapacak olan öğretmenlerin kararnamesi okula geldiği gün ilişik kesebilir. Kararname tebliğinden itibaren 15 gün mehil müddetinizi kullanabilirsiniz. İl içi ilişik kesmek 15 gün içerisinde yapılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre sonuçlar 24 Ağustos tarihinde erişime açıldı.

Norm fazlası ne zaman belirlenir 2021?

Buna göre; 1-2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22 Eylül 2021- 05 Ekim 2021 tarihleri arasında "2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi" doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Norm fazlası tercih yapmak zorunda mı?

Dolayısıyla norm kadro fazlası öğretmenlerin il içi il dışı yer değiştirmede tercih yapma zorunlulukları bulunmamaktadır.

Norm fazlası öğretmen özür grubuna başvurabilir mi?

Norm fazlası olmak özür durumu olur mu? Norm fazlası olmak ne il içi isteğe bağlı tayin de ne de il dışı isteğe bağlı tayin de bir ayrıcalık getirmiyor ki aynı zaman da norm fazlası olmak özür durumu da sayılmaz.Siz başvurunuzu herkes gibi yapıp sadece norm fazlası olduğunuzu beyan etmekle mükellefsiniz.

Okul normları ne zaman belirlenir 2021?

NORM GÜNCELLEME TARİHLERİ 2020-2021 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 21.10.2020 - 04.11.2020 tarihleri arasında veri giriş işlemleri yapılacak.