Veteriner ne demek turkce?

İçindekiler:

  1. Veteriner ne demek turkce?
  2. Eski dilde veteriner ne demek?
  3. Veteriner ne demek kökeni?
  4. Veterinler ne yapıyor?
  5. Veterinerin diğer adı nedir?
  6. Baytar kelimesi nereden gelir?

Veteriner ne demek turkce?

Veteriner kelimesi Türkçe'de "hayvan tabibi, veteriner" anlamına gelir. Fransızca vétérinaire "hayvan tabibi, veteriner" sözcüğünden alıntıdır.

Eski dilde veteriner ne demek?

Yazar'a (14) göre, Eski Yunanca'da veteriner hekim yerine kullanılan "Hippiatros", Süryanice' ye "Pyatra" olarak, Süryanice'den Arapça'ya da "Biyatı''' olarak geçmiş, daha sonraları ise "baytar" terimi kullanılmaya başlanmıştır. (2). (20). uygulayıcıları için "baytar hekimi" terimini kullanmıştır.

Veteriner ne demek kökeni?

i. (Fr. vétérinaire < Lat.) Hayvan hastalıkları hekimi, baytar.

Veterinler ne yapıyor?

Veteriner hekimler, doğada bulunan bütün hayvanların sağlıkları ile ilgilenmektedirler. Bu hayvanlar arasında oluşan salgın hastalıkların önlenmesinde de veterinerler sorumlu olmaktadır. Bunun yanında hastalanan hayvanlara teşhis koymada, tedavilerini gerçekleştirmede ve takibini yapmada görevlidirler.

Veterinerin diğer adı nedir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ilk kez 1934 Yasa Taslağı'nda veteriner terimi yerine hayvan hekimi terimi önerilmiş, tartışmalar sonucunda baytar teriminin kullanılmasına karar verilmiştir.

Baytar kelimesi nereden gelir?

Arapça bṭr kökünden gelen bayṭār veya bayṭar بيطار/بيطر "veteriner, at doktoru, nalbant" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Eski Yunanca ʰippíatros ἱππίατρος "at doktoru" sözcüğünden alıntıdır. hipo+