Gökçe nin isim anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Gökçe nin isim anlamı nedir?
  2. Gökçe isminin anlamı Kuran'da geçiyor mu?
  3. Gökçe ne demek TDK?
  4. Gökçe ismi dinen uygun mu?
  5. Göksel erkek ismi mi?
  6. Gökçe ismi nereden gelir?
  7. Göksu ismi ne anlama gelir?
  8. Goksel kiz ismi mi erkek mi?
  9. Göksel ismi ne demektir?
  10. Simay ismi ne anlama gelir?
  11. Göksu unisex isim mi?

Gökçe nin isim anlamı nedir?

Bu kapsamda eğer kız çocuğuna Gökçe ismi konulursa anlamı; melek, güzel ve mavi gözlü kimse olarak değişmektedir. Bu isim erkek çocuk için kullanıldığında ise; yiğit, gösterişli ve mavi gözlü kimse manaları taşımaktadır.

Gökçe isminin anlamı Kuran'da geçiyor mu?

Gökçe ismi kuranda geçmemektedir.

Gökçe ne demek TDK?

Gökçen ismi Türkçe kökenli bir sözcük olarak dilimizde telaffuzu kolaydır. ... Gökçen isminin en bilinen anlamı ise hoş ve güzel kimsedir.

Gökçe ismi dinen uygun mu?

Gökçe isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Göksel erkek ismi mi?

Kız ve erkek çocukları adına ortak şekilde en yaygın kullanılan isimlerden biri Göksel adıdır. Unisex bir isim olması ile beraber ayrıca okunuşu ve anlamı üzerinden de tercih edilen bir isimdir. ... Bu güzel ismin ayrıcalığı hem okunuşu hem de kız ve erkek çocuklar için rahatlıkla kullanılabilir olmasıdır.

Gökçe ismi nereden gelir?

Türkçe kökenli bir isim olan Gökçe'nin, birkaç anlamı vardır. Bebeğine Gökçe ismini koyacak birinin yaptığı araştırmada ismin anlamı olarak karşısına ilk sırada güzel, göze hoş görünen, kibar anlamları çıkmaktadır. Ayrıca, okunuşundan da anlaşılacağı üzere gökyüzüne ait anlamına da gelmektedir.

Göksu ismi ne anlama gelir?

Göksu isminin anlamı akarsudur. Akarsu anlamıyla ön plana çıkarak, kızlarda kullanılan güzel bir isimdir. Kişiler güzel olan bu ismi çocuklarına düşünebilir.

Goksel kiz ismi mi erkek mi?

Kız ve erkek çocukları adına ortak şekilde en yaygın kullanılan isimlerden biri Göksel adıdır. Unisex bir isim olması ile beraber ayrıca okunuşu ve anlamı üzerinden de tercih edilen bir isimdir.

Göksel ismi ne demektir?

Gökselin isminin farklı anlamları ve açıklamaları aşağıdaki gibidir; Gök maviliğinde gür akan su. Gök ve Selin isminin birleşmesi ile oluşan isim.

Simay ismi ne anlama gelir?

Simay ismi, gümüş kadar güzel olan, gümüş ışığı kadar parlak olan anlamına gelir. Kökeni Türkçe ve Farsçaya dayanan Simay ismi, iki farklı dilin kökeniyle oluşmuştur. Dolayısıyla Simay ismi hem Türkçe hem de Farsça kökenlidir.

Göksu unisex isim mi?

Göksu ismi de unisex bir isim olması ile bebek sahibi olacak insanlar tarafından tercih edilmektedir. ... Göksu ismi Kur'an'da geçiyor mu? İşte, merak edilen tüm detaylar. Göksu isminin anlamı gökten inen sudur.