Öğrenim kredisi borcu silinecek mi?

İçindekiler:

  1. Öğrenim kredisi borcu silinecek mi?
  2. KYK borçları hangi durumlarda silinir?
  3. KYK Borç yapılandırma faiz siliniyor mu?
  4. KYK borcundan nasıl muaf olunur?
  5. KYK Borç yapılandırma nasıl olacak?
  6. Kyk kredi kaç ay veriliyor?

Öğrenim kredisi borcu silinecek mi?

KYK borçları toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Öncelikle KYK borçlarının şartsız olarak silinmesi gerekiyor. Bir kalemde şirketlerin borçlarını silenler için bu zor bir talep değildir. Diğer yandan 8 milyon öğrencinin olduğu ülkemizde milyonlarca öğrenci hâlâ daha KYK öğrenim kredisi almak zorunda kalıyor.

KYK borçları hangi durumlarda silinir?

Kurumumuza öğrenim ve/veya katkı kredisinden borcu bulunanlardan; Tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “hayatını çalışarak kazanamaz” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanların, Kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin, borçları silinir.

KYK Borç yapılandırma faiz siliniyor mu?

Yapılandırılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutarın yüzde 90'ı, ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise yüzde 50'si tahsil edilmeyecek, yani silinecek. Parası olana güzel bir imkan!..

KYK borcundan nasıl muaf olunur?

KYK öğrenim kredisi borcu olan kişi ikamet ettiği ilçedeki vergi dairesine TC kimlik kartı ve mezuniyet belgesi ile birlikte gider. Vergi dairesinde çalışanlara evrakları gösterip, öğrenim kredisi borcu yapılandırma yolu ile faiz borçlarını sildirmek istediğini belirtir.

KYK Borç yapılandırma nasıl olacak?

KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor. ... Vergi dairelerine giderek KYK borç yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

Kyk kredi kaç ay veriliyor?

KYK kredi alan öğrencilere mezun olduktan sonra iki yıl süre vermektedir. İki yılın dolmasının ardından öğrenciler aldıkları krediyi taksitler halinde ödeyebilir.