Antalyada yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Antalyada yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?
  2. Antalya'da en çok hangi meyve yetişir?
  3. Alanya'nın hangi meyvesi meşhur?
  4. Akdeniz bölgesinde hangi meyve yetişir?
  5. Aydın'da en çok hangi meyve yetişir?
  6. Finikede ne yetişir?
  7. Antalya yemekleri nelerdir?
  8. Amasya'nın hangi meyvesi meşhurdur?
  9. Ülkemizde kaç çeşit meyve türü vardır?
  10. Akdeniz ikliminde ne yetişir?
  11. Akdeniz'de hangi meyve ve sebzeler yetişir?
  12. Aydın bölgesinde ne yetişir?
  13. Aydın en çok ne yetişir?
  14. Muğla tarım ürünleri Nelerdir?
  15. Antalya'nın yiyecek olarak neyi meshur?

Antalyada yetişen meyve ve sebzeler nelerdir?

Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır. Zeytincilik oldukça gelişmiştir. Meyvecilikte çok ileri durumdadır. Elma, armut, erik, ayva, şeftali, kayısı, üzüm, iğde, keçiboynuzu, kızılcık ve diğer meyveler yetişmektedir.

Antalya'da en çok hangi meyve yetişir?

Antalya'da Yetişen Popüler Meyve ve Sebzeler Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir. Yurt içi ve dışında satılır. Meyvecilikte Antalya çok ileridir. En çok muz, portakal yetişen ilimiz Antalya'dır.

Alanya'nın hangi meyvesi meşhur?

Günümüzde Alanya'da muz ile avokadonun yanı sıra mango ve papaya başta olmak üzere çerimoya, karambola (yıldız meyvesi), dragon fruit (ejder meyvesi), custard apple (Hint ayvası), longon (kedigözü), mangis, salak pondoh, star fruit, jambu bangkok, jambu bıjı, rambutan rapiah gibi 24 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor.

Akdeniz bölgesinde hangi meyve yetişir?

Akdeniz Bölgesinde ise turunçgiller ağırlıktadır. Türkiye'deki turunçgiller üretiminin yaklaşık olarak ‰′u bu bölgeden karşılanır. Portakal, limon, muz, turunç, greyfurt, mandalina gibi meyveler yoğun olarak bu bölgede yetiştirilmektedir.

Aydın'da en çok hangi meyve yetişir?

Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan ilimiz; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfistigi üretiminde ise üçüncü siradadir.

Finikede ne yetişir?

Finike Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre; ilçe genelinde dekarlık alanda 1 ton portakal, bin 976 dekar alanda ton mandalina, bin 250 dekar alanda ton limon, 250 dekar alanda bin 632 ton greyfurt, 350 dekar alanda ton bağ üzümü, dekar alanda ...

Antalya yemekleri nelerdir?

Antalya'nın Yöresel Yemekleri
  • Kelle Paça Çorbası
  • Arabaşı Çorbası
  • Sedik Aşı
  • Testi Kebabı
  • Taratorlu Tekir Tava.
  • Gökçesu Pilavı
  • Kabak Çiçeği Dolması
  • Barbunya Piyazı
Daha fazla öğe...

Amasya'nın hangi meyvesi meşhurdur?

Amasya denilince akla ilk gelenlerden biri olan Amasya elması, misket elma olarak da bilinmektedir. Ülkenin her noktasında mevsiminde rahatlıkla bulunabilecek olan Amasya elması; minik, kütür kütür ve tatlı bir elmadır.

Ülkemizde kaç çeşit meyve türü vardır?

Türkiye'de ekonomik değeri olduğundan en yaygın yetişen meyveler turunçgiller, üzüm, elma, fındık, incir, muz, kayısı, şeftali, antep fıstığı, kivi gibi ürünler.Oysa Türkiye'de yetişen 56 çeşit'meyvemiz var.

Akdeniz ikliminde ne yetişir?

Akdeniz İkliminde Yetişen Ürünleri Akdeniz ikliminde yetişmekte olan ürünler genel olarak turunçgiller, tütün, muz, buğday, pirinç, gül, haşhaş ve de pamuk şeklinde yer almaktadır.

Akdeniz'de hangi meyve ve sebzeler yetişir?

Türkiye pamuk üretiminin %41, gül ve gül yaprağı üretiminin %100, muz üretiminin %100, turunçgillerin %89, yer fıstığı üretiminin % 90, soya üretiminin %91, karpuz üretiminin %29, domates üretimini…

Aydın bölgesinde ne yetişir?

Aydın'da en çok yetiştirilen ürünler; İncir, zeytin, pamuk, kestane, çilek, enginar, yerfıstığı, mısır, turunçgil ve hemen hemen her türlü sebzedir.

Aydın en çok ne yetişir?

Aydın ilimiz özellikle incir, kestane, zeytin ve zeytinyağı, süt ve besi hayvancılığı, pamuk, kuru gıda, su ürünleri alanlarında Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahiptir.

Muğla tarım ürünleri Nelerdir?

Tahıl, turunçgiller ve sanâyi ürünleri (pamuk, tütün) başta gelir. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, mısır, bakla, pamuk, tütün, susam ve anasondur. Sebzecilik gittikçe gelişmekte, seracılık ve turfanda sebzecilik yaygınlaşmaktadır. Türkiye'de kuşkonmazın tamâmı Muğla'da yetişir.

Antalya'nın yiyecek olarak neyi meshur?

Antalya ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
  • Hülüklü (Gülüklü) Çorba.
  • Enginarlı Girit Kebabı
  • Alanya Bohçası
  • Gökçesu Pilavı
  • Muz Tatlısı (Finike Usulü)
  • Tahinli Antalya Piyazı
  • Laba Dolması
  • Toros Salatası
Daha fazla öğe...