1189 nedir?

İçindekiler:

  1. 1189 nedir?
  2. Vergi borcu hangi numaradan öğrenilir?
  3. Tc ile vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?
  4. Trafik cezası nereden ödenir 2020?

1189 nedir?

Gerekli bilgilere ulaşmak için üç operatörün aboneleri SMS numarası olarak '1189'u kullanacak. Yeni sistemle vatandaşlara dört ayrı hizmet veriliyor. ... Motorlu taşıtlar vergisi sorgulama hizmeti karşılığında abonelerden 2 SMS/4 kontör, ayrıntılı sorgulama için de 5 SMS/10 kontör karşılığı ücret alınacak.

Vergi borcu hangi numaradan öğrenilir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden, askerlik para cezası ve trafik harçları gibi 378 farklı başlıktaki vergi borçlarını 1189'a mesaj atarak öğrenebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın geliştirdiği sistemle tüm operatörlerden 1189'da kısa SMS atarak vergi borçlarınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tc ile vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN VERGİ BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR? Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu linkine tıklayın. Çıkan sayfada, eğer kimlik doğrulaması yapmadıysanız bir uyarı göreceksiniz. Kimliğimi şimdi doğrula butonuna basarak yönlendirileceğiniz sayfada kimlik doğrulaması yapabilirsiniz.

Trafik cezası nereden ödenir 2020?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.