Çifte Minareli Medrese hangi ilçededir?

İçindekiler:

  1. Çifte Minareli Medrese hangi ilçededir?
  2. Erzurum Çifte Minareli Medrese kime ait?
  3. Gök Medrese nerede bulunur?
  4. Çifte Minareli Medrese hangi ilimizde?
  5. Sivas Çifte Minareli Medrese kimin?
  6. Gök Medrese hangi devlet?
  7. Konya Karatay Medresesi kime ait?
  8. Ince minareli medrese kime ait?

Çifte Minareli Medrese hangi ilçededir?

Çifte Minareli Medrese - Erzurum Çifte Minareli Medrese Erzurum'un sembolü haline gelen bir Selçuklu eseridir.

Erzurum Çifte Minareli Medrese kime ait?

Erzurum'un simgesi haline gelen Çifte Minareli Medrese, Selçuklular zamanına aittir. Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında [1] yaptırılmış olan bu tarihi yapı, Anadolu'nun en büyük san'at şaheserlerinden biridir.

Gök Medrese nerede bulunur?

Evliya Çelebi'nin,"Benzeri bir daha asla yapılamaz" dediği Gök Medrese, Sivas sınırları içerisinde yer alıyor. Sivas'ta Anadolu Selçuklu döneminde kalma en önemli eserlerden biri olan Gök Medrese yer alıyor.

Çifte Minareli Medrese hangi ilimizde?

Çifte Minareli Medrese (Hatuniye Medresesi), Türkiye'de Erzurum İlinde bulunmaktadır. Selçuklular dönemine aittir. Bu tarihi eser günümüze kadar varlığını koruyabilmiş ve bulunduğu Erzurum ilinin sembolü haline gelmiştir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir.

Sivas Çifte Minareli Medrese kimin?

Çifte Minareli Medrese, Türkiye'nin Sivas ilinin merkezinde yer alan medrese. Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlılar Veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırılmıştır.

Gök Medrese hangi devlet?

Gök Medrese ya da diğer adıyla Sahibiye Medresesi, Sivas'ta yer alan medresedir. Anadolu Selçuklu Devleti döneminde, batı yönünde giriş kapısının yer aldığı ana büyük kapı üzerindeki kitabesinden anlaşıldığına göre 1271 yılında Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından Mimar Kaluytan'a (Kaluyan el-Konevi) yaptırılmıştır.

Konya Karatay Medresesi kime ait?

Karatay Medresesi hangi devlete ait, kime ait diye soracak olursanız Selçuklu dönemine ait bir yapı. Konya tarihi yapılar içinde 'Çini Eserler Müzesi' olarak kullanılan Karatay Medresesi, 1251 yılında Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykâvus zamanında Emir Celâleddin Karatay tarafından yaptırılmış.

Ince minareli medrese kime ait?

İnce Minareli Medrese, Konya ili, Selçuklu İlçesi'nde, Alaaddin Tepesi'nin batısındadır. Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus devrinde Vezir Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından, hadis ilmi öğretilmek üzere 663 H.(1264 M.) yılında inşa ettirilmiştir.