Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer?

İçindekiler:

  1. Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer?
  2. Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin yaşayacak sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir?
  3. En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır konusu nedir?
  4. Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün söyleniş amacı?

Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer?

Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.

Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin yaşayacak sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir?

Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır konusu nedir?

Dünyada cehaletten daha kötü hiç bir şey yoktur. Ne yazık ki ilimin bilimin olmadığı yerde her zaman cahillik ve kan savaş vardır. Bunun temel nedeni insanların bencil hırslarına yenik kişiler olmaları.Cahillik her şeyin kabulü demektir.

Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün söyleniş amacı?

Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ''Türk'' kavramını, ırk anlamından ziyade sosyolojik bir gelişme olarak tanımlamıştır. Bununla birlikte, ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözünün asıl gayesi, milletleşme yani uluslaşma gereğini hatırlatmak ve ortaya koymaktır.