Aracımın egzoz muayenesinin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Aracımın egzoz muayenesinin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. Egzoz emisyon ne zaman bitiyor?
  3. Egzoz muayenesi gecikme cezası ne kadar?
  4. Egzoz emisyon ücreti ne kadar 2020?
  5. Araç muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenirim?
  6. Benzinli araçlarda egzoz muayenesi var mı?
  7. Egzoz muayenesi ertelendi mi?
  8. Egzoz muayenesi cezası var mı?
  9. Son muayene geçerlilik tarihi nerede yazar?
  10. Egzoz muayenesi ne kadar ertelendi?
  11. Egzoz muayenesi yaptırmak zorunlu mu?

Aracımın egzoz muayenesinin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

eDevlet kapısı üzerinden TC Kimlik Numaranız ve eDevlet şifreniz ile giriş yaparak egzoz gazı emisyon ölçüm sorgulamasını online yapabilirsiniz.

Egzoz emisyon ne zaman bitiyor?

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Egzoz muayenesi gecikme cezası ne kadar?

Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa % ceza indiriminden faydalanılarak 1550,25 Türk lirası olarak ödenebilir. Muayene sonucunda standartların dışında bir ölçüm çıktıysa, buna sebep olan araç sahiplerine 4136 lira para cezası kesilir.

Egzoz emisyon ücreti ne kadar 2020?

Yetkili servislerde tüm motorlu taşıtlar için egzoz muayenesi yaptırabilirsiniz. 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla egzoz muayene ücreti 65 TL'dir.

Araç muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenirim?

PLAKA ÜZERİNDEN ARAÇ MUAYENE SORGULAMA İŞLEMLERİ E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.

Benzinli araçlarda egzoz muayenesi var mı?

Benzinli Araçlarda Egzoz Testi: Ölçümlerin 2000 devir üzerinden yapılması gerekmektedir. Benzin ve LPG'li Araçlarda Egzoz Testi: Ölçümler sadece tek yakıta göre değil, iki yakıt türüne göre yapılması gerekmektedir. Dizel Araçlarda Egzoz Testi: Üç defa gaz pedalına tam ve devamlı olarak basılmalıdır.

Egzoz muayenesi ertelendi mi?

Peki egzoz gazı emisyon ölçümleri ertelendi mi? ... Bakan Kurum, "Tam kapanma tedbirleri dolayısıyla egzoz gazı emisyon ölçümünü gününde yaptıramayan vatandaşlarımız, tarihinden itibaren 15 gün içerisinde egzoz emisyon ölçümü yaptırabilecekler." dedi.

Egzoz muayenesi cezası var mı?

Ceza miktarı yüksek iken egzoz emisyon ölçümü ücreti katma değer vergisi dahil 90 TL olarak uygulanacak. Egzoz muayenesi cezası 2021 yılı itibariyle 2067 TL olarak uygulanacak. ... Bu ücrete özel herhangi bir gecikme cezası yok denetimlerde yakalanma durumunda üstte bahsi geçen 2067 TL idari para cezası uygulanır.

Son muayene geçerlilik tarihi nerede yazar?

Aracınıza ait ruhsatınızın üzerinde muayene geçerlilik süresi yazmaktadır. Araç ruhsatınıza bakarsanız aracınızı ilk kez muayene ettirdiğiniz tarih bilgisinin üzerinde olduğunu görürsünüz. Araç ruhsatına bakıldığında ilk muayene tarihi, son muayene tarihi ve bir sonraki muayene tarihi görülebilir.

Egzoz muayenesi ne kadar ertelendi?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında, egzoz gazı muayene süreleri 3 ay ertelendi! Corona virüsü tedbirleri kapsamında, egzoz gazı emisyon ölçüm süreleri dolan kullanıcılar 3 ay içerisinde ölçüm yaptırmamaları halinde, bu süre sonundan itibaren 45 gün içinde bu ölçümü yaptırabilecek!

Egzoz muayenesi yaptırmak zorunlu mu?

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜVTÜRK'ün ortak çalışmaları neticesinde yeni yayınlanan yönetmeliğe göre; tüm motorlu taşıtlar için egzoz emisyon ölçümü zorunludur. Yaptırılmadığı takdirde araçlar "ağır kusurlu" sayılmaktadır.