Evvel kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Evvel kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Gizem ne demek eş anlamlısı?
  3. Zaman kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  4. Mutlu kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Siri zamanın eş anlamlısı ne?
  6. Vakit ve zaman eş anlamlı mıdır?
  7. Durum kelimesinin eş seslisi nedir?
  8. Atiğin eş anlamlısı nedir?

Evvel kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu doğrultuda evvel kelimesi adına belli bir eş anlamlı sözcük bulunmaktadır. Bu kelimeyi kullanabilir ve cümle içerisinde farklı zamanlarda aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz. Evvel kelimesinin TDK açısından bakıldığı zaman eş anlamlısı, 'önce' şeklinde karşılık buluyor.

Gizem ne demek eş anlamlısı?

Gizem kelimesinin sahip olduğu sözcükler arasında sır ve bilinmeyen sözcükleri bulunuyor. Gizemle aynı anlamı taşıyan sözcükler, cümle içerisinde aynı anlamları temsil ederek kullanılabilir. Gizem kelimesinin eş anlamı olan sözcüklerden biri de sır kelimesidir. Sır kelimesi gizem sözcüğüyle aynı anlamı taşıyor.

Zaman kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bu bağlamda anlama üzerinden zaman kelimesi iki değişik eş anlamlı sözcüğe sahiptir. Bunlardan biri dönem kelimesi ve diğeri ise vakit sözcüğüdür.

Mutlu kelimesinin eş anlamı nedir?

Ayrıca diğer bir anlamı; mutluluk veren; olarak da sözlüklerde yerini almaktadır. Mutlu Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir? TDK kaynaklarına göre; kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Berhudar, bahtiyar, mesut, ongun, sevinçli, hoşbaht bunlardan bazılarıdır.

Siri zamanın eş anlamlısı ne?

Zaman kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılan kelime vakit kelimesidir.

Vakit ve zaman eş anlamlı mıdır?

Vakit kelimesinin eş anlamlısı ise zaman, çağ, aralık, saat, adar, devir kelimeleridir.

Durum kelimesinin eş seslisi nedir?

Hal kelimesi hem içinde bulunulan durum hem de güç ve takat anlamına gelir. Örnek Cümle: Aklıma geldiğin için halini hatırını sormak istedim. Dilimize Arapçadan geçmiş olan ahval kelimesi de durum ile anlamlıdır.

Atiğin eş anlamlısı nedir?

Atik kelimesinin 5 adet farklı anlamları bulunuyor. Kıvrak, seri ve canlı sözcükleri atik sözcüğü yerine kullanılabilen sözcüklerdir.