Orkidenin dal çıkarması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Orkidenin dal çıkarması için ne yapmalı?
  2. Orkide çiçek Dali nasil cikar?
  3. Dalı kuruyan orkide nasıl canlandırılır?
  4. Orkide Kaç günde bir sulanması lazım?
  5. Orkide çiçek açsın diye ne yapılır?

Orkidenin dal çıkarması için ne yapmalı?

Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin. Orkideler parlak ancak dolaylı ışığı sever – çok fazla doğrudan güneş ışığı yaprakları kavurur.

Orkide çiçek Dali nasil cikar?

Aşağıdakiler özellikle bu tür için geçerlidir: Ölü sürgünlerin altında dinlenen gözler vardır. Saptaki son çiçek solduğu anda, küçük bir kalınlaşma olarak görülebilen bir gözün hemen üstünden çekimi temiz makasla kesin. Yaklaşık üç ay sonra, bu uyku halindeki tomurcuktan genellikle yeni bir çiçek salkımı filizlenir.

Dalı kuruyan orkide nasıl canlandırılır?

Orkide canlandıran karışım nasıl yapılır ve uygulanır? Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin.

Orkide Kaç günde bir sulanması lazım?

Fazla sulama bitkinin köklerine onarımı zor hasarlar verir. Orkidenin sulaması bitki ihtiyacına ve iklime göre değişir. Ancak genellikle haftada bir kez ya da aynı ölçüdeki suyu iki ayrı güne bölerek ve dinlenmiş oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır.

Orkide çiçek açsın diye ne yapılır?

Orkide nasıl çiçek açtırılır, sorusunun bir diğer cevabı ise budama. Bu yöntem yardımıyla da orkidenizin tekrar çiçek açmasını sağlayabilirsiniz. Dökülme evresinden sonra, ilkbahar geldiği zaman bitkinin kökünden yukarı doğru üç boğum sayın. Daha sonra boğumun azıcık üzerinden steril bir makas ile budayın.