Silifke ilçesi hangi ilimize aittir?

İçindekiler:

  1. Silifke ilçesi hangi ilimize aittir?
  2. Silifke ne zaman il oldu?
  3. Silifke hangi Türk boyundan?
  4. Mersin Narlıkuyu hangi ilçeye bağlı?
  5. Ankara Silifke hangi yoldan gidilir?
  6. Silifke Mersin Mi Mersin Silifke mi?
  7. Silifke'de denize girilir mi?
  8. Selefkia neresi?
  9. Selefkos neresi?
  10. Mersinin en iyi yeri neresi?
  11. Narlıkuyu hangi mahallede?
  12. Silifkeye uçakla nasıl gidilir?
  13. Mersin Silifke arası kaç kilometre?
  14. Silifke yoğurdu nerede yenir?
  15. Taşucu'nda ne yenir?
  16. Mersin il merkezi neresi?
  17. Boğsak Koyu nerede?
  18. Silifke'de nerede denize girilir?
  19. Taşucu Kum mahallesi nasıl?

Silifke ilçesi hangi ilimize aittir?

Silifke ülkemizin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Mersin iline bağlı bir ilçedir. İl merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke ilçesi Toros Dağları ve Akdeniz arasında yer almaktadır. Mersin ilini İç Anadolu'ya bağlayan Silifke önemli bir güzergahta bulunmaktadır.

Silifke ne zaman il oldu?

Kurtuluş Savaşı'ndan sonra İÇ-EL ili merkezi (19) olan Silifke, 1933'ten sonra İçel ilinin bir ilçesi durumuna getirilmiştir. Büyük Atatürk, Silifke'ye olan ilgisini burayı dört defa şereflendirerek göstermiştir.

Silifke hangi Türk boyundan?

Varsaklar, Oğuz kökenli bir Türkmen birliğidir. Kimi tarih kitapları “Varsaklar Yurdu Silifke” diye yazmış, Bu görüşten Silifke'nin bir Varsaklar ülkesi olduğu ve de Silifkeliler' in çoğunluğunun Varsak boyundan geldiği anlaşılır.

Mersin Narlıkuyu hangi ilçeye bağlı?

Narlıkuyu 36.444126 enlem ve 34.110069 boylamda yer almaktadır. Silifke ilçesine bağlıdır. Narlıkuyu haritası Mersin ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Narlıkuyu posta kodu 33940. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 40 metredir.

Ankara Silifke hangi yoldan gidilir?

Mersin'den yola çıkıp Limonlu üzerinden ulaşım sağlamanız mümkündür. Ankara Silifke arası 520 kilometredir. Özel araçla Aksaray üzerinden yaklaşık olarak 6 saat 36 dakika yolculuk sonrasında Silifke'ye ulaşım sağlanmaktadır.

Silifke Mersin Mi Mersin Silifke mi?

Silifke, Türkiye'nin Mersin iline bağlı bir ilçe.

Silifke'de denize girilir mi?

Birçok ilde bulunan kirli denize rağmen Mersin'de sanayileşme olmadığı için denizi her zaman temiz ve sakindir. Silifke'de bulunan çoğu plajın denizi dalgasız ve sığ olduğu için ailelerin uğrak noktasıdır.

Selefkia neresi?

Silifkeli Rumlar ise mübâdele ile birlikte Yunanistan'da yeni kurulan, bugün Tesprotya iline bağlı, Adriyatik Denizi kıyısındaki Nea Selefkia (Yeni Silifke) adlı kasabaya yerleştirilmişlerdir. Kasaba nüfusu, bugün 3.000 civârındadır.

Selefkos neresi?

Selefkos Nikador Taşucunda bulunan ağa (Holmi) Limanı halkını bugünkü Silifke'nin yerine getirerek kendi adını verdiği Selefkiya'yı (Silifke) kurmuştur. Selefkos Nikador kendi adına değişik yerlerde dört Silifke şehri kurduğu halde bugün ayakta yalnız bizim Silifke kalmıştır.

Mersinin en iyi yeri neresi?

doğal güzelliği, şehir gürültüsünden uzak olması, tarihi-turistik yerleri, denizi ve yaylalarından dolayı silifke'dir. ikinci sıraya ise memleketim erdemli'yi yazarım. eski yerleşim yeri olarak tarsus oldukça önemli güzellikleri barındırır.

Narlıkuyu hangi mahallede?

Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesi'nde bulunan bu mağara, Cennet-Cehennem Mağaraları'nın 600 metre kuzeybatısında yer alıyor. Bölgenin coğrafi koşullarını en iyi yansıtan yerlerden biri olmakla kalmıyor, bir tabiat harikası olarak da biliniyor.

Silifkeye uçakla nasıl gidilir?

Diğer şehirlerde de olduğu gibi, Silifke'ye uçak ile gitmek için Adana Şakirpaşa Havalimanı'nı kullanmalısınız. İzmir'den Silifke'ye direk uçak seferleri düzenlenmektedir. Uçak bilet fiyatları 120-170 TL arasındadır. Aktarmalı seferleri tercih etmeniz durumunda ise 3115-560 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Mersin Silifke arası kaç kilometre?

SilifkeMersin arası 90 km. ama 90 dakika değil...

Silifke yoğurdu nerede yenir?

Silifke'de yoğurt nerede yenir diyenler soluğu Gözde Restoran'da alacak.

Taşucu'nda ne yenir?

Aramayı Taşucu bölgesi ile sınırlandırın.
  • Deniz Suyu Balık Restaurant. 110 yorumŞu Anda Kapalı ...
  • TAŞ KONAK RESTAURANT. 115 yorumŞu Anda Kapalı ...
  • Narlıkuyu Lokmacısı Öğretmenin Yeri. 19 yorumŞu Anda Kapalı ...
  • Keklik Restaurant. 7 yorumŞu Anda Kapalı ...
  • Özkaymak Pastaneleri. 24 yorum. ...
  • Petek Pastanesi. ...
  • Deniz Kizi Restaurant. ...
  • 1983 Beyoğlu.
Daha fazla öğe...

Mersin il merkezi neresi?

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve bu ilin merkezidir. Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi vardır. Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır....
Mersin
Mersin'in Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
BölgeAkdeniz Bölgesi
İdare
13 satır daha

Boğsak Koyu nerede?

Boğsak Koyu, Mersin'in Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanan en sakin ve en bakir koylarından biri. Silifke'ye 18 km, Taşucu'na ise 10 km uzaklıkta bulunan koy İmamuşağı Mahallesi sınırlarında yer alıyor.

Silifke'de nerede denize girilir?

Silifke'de yer alan çoğu plaj, denizin sığ olması nedeni ile ailelerin uğrak yeridir. Silifke'de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.

Taşucu Kum mahallesi nasıl?

Plaj kumlu yapıda olup, deniz suyu ılık ve sığdır. Sabah saatlerinde deniz sakin, akşama doğru dalgalı olabilmektedir. Bu nedenle öğle saatlerinde küçük çocuklu aileler için denize girilebilecek yerlerden birisidir.