Giysisini eş anlamlısı ne?

İçindekiler:

  1. Giysisini eş anlamlısı ne?
  2. Yapıt kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Yel eş anlamı nedir?
  4. Sürat kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Yapıt eser eş anlamlı mı?
  6. Savaş Harp eş anlamlı mı?
  7. Uzak kelimesinin eş anlamı nedir?
  8. Yel eş sesli bir kelime midir?
  9. Eser yerine ne kullanılır?
  10. Eş anlamlı zamanın nedir?

Giysisini eş anlamlısı ne?

Giysi eş anlamlısı; kıyafet kelimesidir.

Yapıt kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yapıt, Türk Dil Kurumu Sözlüğü içerisinde “emek sonucu ortaya konulan ürün” olarak tanımlanmaktadır. Bu manası ile yapıt sözcüğünün yerine aynı anlamı niteleyecek sözcük “eser” olarak kabul edilmektedir. Yapıt, kelimesinin eş anlamı sorulduğunda akla gelen en yaygın cevap eser olmaktadır.

Yel eş anlamı nedir?

Yel kelimesine eş anlamlı olarak 'rüzgar' sözcüğü karşılık bulunmaktadır. Özellikle yel kelimesine nazaran rüzgar sözcüğünün daha çok halk arasında değerlendirildiğini söylemek mümkün.

Sürat kelimesinin eş anlamı nedir?

Sürat eş anlamlısı; hız ve çabukluk kelimeleridir.

Yapıt eser eş anlamlı mı?

Ayrıca TDK'ya göre farklı eşanlamlıları da bulunmaktadır. ... Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında eser kelimesinin eş anlamlısı 'yapıt' olarak karşımıza çıkıyor. Tek başına ya da farklı cümlelerde hem yapıt hem de eser kelimesini kullanabilirsiniz.

Savaş Harp eş anlamlı mı?

Savaş kelimesinin altı adet eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Savaş kelimesinin eş anlamlısı kelimelerinden ilki " Harp" kelimesidir. ... Bir diğer savaş kelimesinin eş anlamlısı ise "Cenk" kelimesidir. Cenk kelimesini de savaş kelimesi ile aynı cümlede kullandığımız zaman anlam bütünlüğü bozulmayacaktır.

Uzak kelimesinin eş anlamı nedir?

Uzak kelimesi Türk Dil Kurumunda ”Gidilmesi uzun süren ve çok ileride, ötelerde bulunan” şeklinde ifade edilmiştir. Bu anlamı taşıyan cümlelerde uzak kelimesinin yerine eş anlamı olan ırak kelimesi de kullanılabilir.

Yel eş sesli bir kelime midir?

Havanın yer değiştirmesi ile beraber oluşan esintiye yel denmektedir. Farklı şiddetlerde ortaya çıkabilen yel için aynı zamanda TDK eş anlamlı olarak, 'rüzgar' sözcüğünü sunmaktadır.

Eser yerine ne kullanılır?

Bunlar; yapıt, yazıt, kitabe, ilahi gibi kelimelerdir. Bu kelimeler kullanım amacına göre değerlendirilmekte olup eser kelimesi yerine anlam kaybı yaşatmayacak alternatif kelimeler arasında yer alırlar.

Eş anlamlı zamanın nedir?

Türk dil kurumunun sözlüğüne bakıldığında zaman kelimesinin eş anlamlısı olarak 'vakit' sözcüğü öne çıkıyor. Anlamı açısından ise bir oluşun veya bir işin, öncesi ve sonrası ile beraber şu anın süresi olarak geçiyor. Kelime bazında zaman eş anlamlısı olarak vakit sözcüğünü kullanabilirsiniz.