At in eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. At in eş anlamı nedir?
  2. Sıhhat kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Köpek kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. At kelimesinin eş seslisi var mı?
  5. Altın kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Ak ve beyaz eş anlamlı mıdır?
  7. AK eş sesli nedir?
  8. Sıhhat esenlik nedir?
  9. Problem kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. At kelimesinin kaç anlamı vardır?
  11. Arkanın eş seslisi nedir?
  12. AK eş ve zıt anlamlısı nedir?
  13. Hangisi eş sesli bir sözcüktür?
  14. Sesteş ne demek 4 sınıf?
  15. Esenlik karşıtı nedir?

At in eş anlamı nedir?

Beygir kelimesinin sözlük anlamı yük taşıyandır. Dilimize Farsçadan geçmiş olan semend kelimesi at işe anlamlıdır.

Sıhhat kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sıhhat kelimesinin eş anlamlısı ise sağlık ve esenliktir.

Köpek kelimesinin eş anlamı nedir?

Köpek ve it aynı anlama sahiptir. Aynı anlamda olan köpek ve it sözcükleri, herhangi bir alanda aynı anlamda kullanılabilir. Aynı anlamda olan köpek ve it, birbirlerinin anlamları olan sözcüklerdir.

At kelimesinin eş seslisi var mı?

Ancak anlam açısından farklılık gösterirler. Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Altın kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Altın kelimesinin eş anlamı olan sözcükler hakkında bilgileri derledik. Altın kelimesinin yerine kullanılan kelimeler arasında, değerli kelimesi de bulunuyor. Değerli ve nitelikli kelimeleri altın sözcüğünün anlamları olarak bilinir.

Ak ve beyaz eş anlamlı mıdır?

Birbirinin yerine geçebilen eş anlamlı sözcükler vardır. Bunlardan biri de ak sözcüğüdür. Ak kelimesi çok sık kullandığımız kelimelerden beyaz kelimesinin anlamlısıdır. Ak ve beyaz kelimesi birbirlerinin yerine kullanılabilen sözcüklerdir.

AK eş sesli nedir?

EŞ SESLİ KELİMELER TABLOSU
SözcükAnlamıEş Seslisi
akbeyazak-
yemekaş-
atbeygir, at hayvanıat-
43 satır daha

Sıhhat esenlik nedir?

1. Sağlık, esenlik, âfiyet: Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi (Kānûnî Sultan Süleyman). ... Sıhhatler olsun: Yıkanmış veya tıraş olmuş bir kimseye sağlık esenlik dilemek için söylenen hayır temennîsi sözü.

Problem kelimesinin eş anlamı nedir?

TDK'ya Göre Sorun Eş Anlamlısı Türk Dil Kurumu'na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak 'problem ve sıkıntı' kelimeleri karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda diğer kelimeler de yine sorun kelimesi karşısında cümle içerisinde anlama göre kullanılabilir.

At kelimesinin kaç anlamı vardır?

at için 3 adet anlam bulundu. Astatin in kısaltması. Atgillerden, binme, yük çekme veya taşıma gibi hizmetlerde kullanılan memeli hayvan.

Arkanın eş seslisi nedir?

- Arka kelimesinin sözlük anlamı herhangi bir şeyin görünen yüzün tersi yönüne denir. - Arka kelimesinin anlamlısı GERİ kelimesi olarak tanımlanır.

AK eş ve zıt anlamlısı nedir?

Ak kelimesinin hem zıt anlamını açıklamak hem de zıt anlamların bulunduğu cümlede örnek vermek, faydalı olacaktır. Ak kelimesinin zıt anlamlısı, kelimenin kendisi kadar çok sık kullanılmaktadır. Bununla beraber ak kelimesinin zıt anlamlısı; karadır. Ak ile kara kelimeleri birbirinin zıt anlamlısı olarak belirtilmiştir.

Hangisi eş sesli bir sözcüktür?

Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Sesteş ne demek 4 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları aynı olsa bile anlamları farklı olan kelimeler eş sesli olarak bilinmektedir. Diğer bir ifade ile sesteş olarak da bilinmektedirler.

Esenlik karşıtı nedir?

hastalık, maraz, esenlik karşıtı